Ste zaznali vonj vode po kloru? To je razlog

“Uporabnike pitne vode na območju Mestne občine Maribor in drugih občin, ki jih s pitno vodo oskrbuje Mariborski vodovod obveščamo, da se bo od srede 8. junija 2022 do predvidoma srede 22. junija 2022, izvajala preventivna dezinfekcija pitne vode na celotnem območju Mestne občine Maribor, Občine Ruše ter Občine Selnica ob Dravi, v delu, kjer se ta običajno ne izvaja,” so sporočili iz Mariborskega vodovoda.

Namen preventivne dezinfekcije, ki jo izvaja Mariborski vodovod, je preprečiti razvoj mikroorganizmov v vodovodnem sistemu, ki bi lahko eventualno poslabšali kakovost pitne vode. “Izbran čas preventivne dezinfekcije sovpada s pričakovanimi vremenskimi razmerami in preprečitvijo razvoja mikroorganizmov v vodovodnem omrežju in pri uporabnikih. Uporabniki lahko v tem času zaznajo vonj vode po kloru.”

Ukrep izvedbe dezinfekcije je začasen in ne vpliva na kakovost pitne vode. Voda bo tudi v času izvajanja preventivne dezinfekcije zdravstveno ustrezna, primerna za pitje, pripravo hrane in osebno higieno.

Oddaj komentar