Starši se sprašujejo, kako bodo lahko 13-, 14-letni otroci kakovostno opravljali obveznosti z masko na obrazu

Slika je simbolična. Vir: Pixabay.com

V zvezi aktivov svetov staršev izpostavljajo, da se starši sprašujejo, kako bodo lahko 13- in 14-letniki kakovostno opravili šolske obveznosti z masko na obrazu ves čas pouka. Tako dolgo nošenje maske je težko še za odrasle, kaj šele za otroke, so opozorili.

V Zvezi aktivov svetov staršev Slovenije sicer vedo, da je ukrep nošenja mask trenutno danost, ne le v Sloveniji, tudi širše. “Na drugi strani je razumljivo, da se starši sprašujemo, kako bodo lahko 13., 14. letni otroci kakovostno opravili šolske obveznosti z masko na obrazu ves čas pouka,” so za STA navedli v zvezi. Po novem bo namreč nošenje mask ves čas pouka obvezno za učence od 7. razreda dalje.

V zvezi imajo občutek, da glede strožjega režima uporabe obraznih mask ni soglasja niti med obema vpletenima ministrstvoma za zdravje in za izobraževanje. Menijo, da bi bilo smiselno, da se šolski in zdravstveni resor bolj uskladita in argumentirano dogovorita za rešitev oziroma ukrep, ki bo strokovno utemeljen ter izveden tako, da bodo posledice čim manj slabe.

“Da posledice bodo, je jasno, stremeti pa je treba za tem, da bodo ukrepi uravnoteženi tako, da bodo čim manj prizadeli pedagoški proces, hkrati pa zagotovili dovolj visoko stopnjo varnosti oziroma sprejemljivo tveganje,” so poudarili.

Marsikje so že do sedaj maske šolam zagotovile občine, zato so v zvezi opozorili, da temu zgledu sledijo tudi drugje. Dodali so, da se je vsaki dodatni finančni obremenitvi staršev treba izogniti.

Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar