Stanje v mariborskem Domu Danice Vogrinec se umirja

V zadnjem tednu, od 24. septembra do 1. oktobra 2020, so v Domu Danice Vogrinec Maribor opravili 340 testiranj na okužbo COVID-19, od tega 241 pri stanovalcih in 126 pri zaposlenih. Potrjeni sta bili dve okužbi pri stanovalcih in ena okužba pri zaposlenemu, so sporočili iz tega doma.

“Ob uspehu pri omejevanju širjenja epidemije, ki je posledica vseh sprejetih ukrepov in enormnega truda in naporov zaposlenih sodelavcev se vsem stanovalcem/kam in svojcem/kam iskreno zahvaljujemo za vso podporo in dobre misli, ki smo jih iz vseh koncev prejemali v zadnjem obdobju,” je zapisal direktor Doma Danice Vogrinec Marko Slavič in dodal, da verjame, da bodo skupna prizadevanja “kmalu pripeljala do trenutka, ko bomo ponovno zaživeli dostojanstveno življenje, ki si ga zaslužimo tako stanovalci kot tudi zaposleni”.

Slavič je še dodal, da je najhujše spoznanje za stanovalce in svojce lahko pomanjkanje socialnih stikov, druženja in bližine, zato si vsi skupaj želijo, da se situacija vrne v normalno stanje.

Oddaj komentar