Štandeker že odšel iz mariborske občine

Matjaž Štandeker, nekdanji tesni sodelavec in prijatelj Saše Arsenoviča. Foto: M. Pigac

Matjaž Štandeker eden najtesnejših sodelavcev in tudi prijateljev sedanjega župana Saše Arsenoviča, je po samo dveh mesecih sporazumno prekinil pogodbo o zaposlitvi na občini.

Kot so sporočili iz Mestne občine Maribor naj bi odhod Štandekerja bil sporazumen, saj bi naj ta našel nove poslovne priložnosti. “Z dnem 28. 2. 2019 je Matjaž Štandeker sporazumno prekinil pogodbo o zaposlitvi za določen čas na delovnem mestu v kabinetu župana Mestne občine Maribor, saj ga na njegovi poslovni poti čakajo novi izzivi,” so pisno sporočili iz MO Maribor. Kot večina Arsenovičevih novih zaposlitev je bil tudi Štandeker del njegovega volilnega štaba oziroma njegov podpornik.  Arsenovič je ob tem sporočil: “Cenim ves trud in delo, ki ga je Matjaž Štandeker, s katerim na osebni ravni ostajava tesna prijatelja, vložil že v samo kampanjo moje politične kandidature. Nadalje je svoj doprinos izkazal pri vzpostavitvi kabineta župana, predvsem kot vodja projekta Izboljšajmo Maribor, ki ga je z ekipo soustvarjal in postavil jasne temelje za njegovo nadaljevanje. Matjaž Štandeker ostaja tesno vpet v delovanje Liste Arsenovič za Maribor.”

Vsekakor takšne menjave za delovanje občine ne prinašajo nič dobrega, saj občina potrebuje stabilno delovanje. Kot lahko razberemo iz osnutka proračuna načrtuje Arsenovič v letu 2019 zaposliti kar 29 novih ljudi. Ali bodo ti ljudje izbrani na podlagi političnih zaslug iz preteklosti bo pokazal čas, vsekakor pa bo dobro, če bodo ostali na svojih delavnih mestih več kot 2 meseca.

 

Oddaj komentar