Srednji bazen pušča, objekt še nima uporabnega dovoljenja

Otvoritev srednjega bazena v Kopališču Pristan je ponovno prestavljena. Pri poskusnem polnjenju so namreč ugotovili, da bazenska školjka pušča na več mestih. Napake naj bi odpravili do 10. decembra, bazen pa nato odprli za plavalce in kopalce 15. decembra.

Težav pri obnavljanju srednjega bazena v Kopališču Pristan tako še vedno ni konca. Zaprt je namreč že vse od januarja 2014. Letošnjega septembra naj bi ga odprli, a je zaradi ponovnih težav prišlo do zamika. Zdaj pa so pri pregledu ob poskusnem polnjenju ugotovili, da bazen pušča na več mestih. Tadej Mežnar, direktor Športnih objektov Maribor, ki upravljajo s Kopališčem Pristan, je potrdil puščanje bazenske školjke in odgovoril, da bodo predvidoma do 10. decembra, torej v tem tednu, napake odpravili. Srednji bazen pa naj bi, po njegovih besedah, odprli predvidoma 15. decembra. Izpostavil je še, da lahko obiskovalci nemoteno uporabljajo druge bazene v Pristanu.

Stroški prenove pa ob vsem tem naraščajo, s prvotno zastavljenih 400 tisoč evrov so namreč do zdaj narasli že na več kot milijon evrov. Objekt pa tudi še vedno nima uporabnega dovoljenja, saj so novembra pri pregledu odkrili več pomanjkljivosti, ki jih še niso v celoti odpravili. tako tudi bazen ne bo predan v uporabo, dokler ne bo urejenega uporabnega dovoljenja in odpravljene napake pri srednjem bazenu. Naslednje leto pa se bodo lotili še energetske sanacije objekta, ki bo Mestno občino Maribor prav tako veliko stala.

Oddaj komentar