Sprememba: Pod Pohorjem boste lahko ponovno parkirali brezplačno, a le prvi dve uri

Na nedavno asfaltiranem parkirišču pod hotelom Habakuk bo 20. avgusta uveden nov parkirni režim. Župan MO Maribor Saša Arsenovič je na pobudo mestnega svetnika Igorja Jurišiča odločil, da bodo obiskovalci in pohodniki na omenjenem parkirišču prvi dve uri lahko parkirali brezplačno. Vsaka nadaljnja ura parkiranja bo zaračunana 0,70 evra.
Tako bo veljalo vse dni v tednu med 6. in 18. uro.

Parkirišče, ki ga je MO Maribor predala v upravljaje javnemu podjetju Marprom, je julija dobilo asfaltno prevleko, v naslednjih dneh pa bodo na njem zarisana parkirna mesta in nameščene obvestilne table ter parkirni avtomat. Slednji bo uporabniku za 0,70 evra izdal parkirni listek za 3 ure, za 1,40 evra listek za 4 ure itd.

K plačanemu času parkiranja bosta avtomatsko prišteti 2 uri brezplačnega parkiranja.

“Z opisanimi pogoji uporabe parkirišča bomo na njem zagotovili možnost brezplačnega parkiranja, namenjenega predvsem rekreativnim športnikom in drugim obiskovalcem Pohorja, ki ob obisku ne koristijo nobene storitve. Vsi imetniki pohorskih vozovnic ali gostje določenih lokalov pa lahko brezplačno parkirajo na glavnem parkirišču,” so sporočili iz MO Maribor.

Spodnji del tega parkirišča, ki je ostal neasfaltiran, bo v prihodnje namenjen parkiranju avtodomov. “Za ureditev posebnega parkirišča za avtodome, do katerega bo napeljan vodovod, kanalizacija in elektrika, smo se odločili, ker je interes za obisk športno-rekreacijskih središč z avtodomi v porastu.”

Pod enakimi pogoji kot na parkomatu bo parkirnino možno poravnati tudi z mobilnim telefonom v aplikaciji EasyPark ali s poslanim sporočilom SMS. Pri tovrstnem plačilu bo za parkirišče pod hotelom Habakuk treba uporabiti območno kodo 315, sicer pa bo postopek plačila preko mobilnega telefona enak kot v belih conah v Mariboru. Parkirnino bo možno podaljšati tudi na daljavo.

V primeru neplačila bo nadzornik izdal kazen 7 evrov

Kontrolo spoštovanja režima na parkirišču pod hotelom Habakuk, kjer bo promet urejen enosmerno, bo izvajal nadzornik parkirišč; ta bo na avtomobile, v katerih ne bo parkirne ure oziroma zanje ne bo poravnana parkirnina, namestil »OBVESTILO NADZORNIKA« s pozivom k plačilu celodnevne parkirnine v višini 7 evrov.

Oddaj komentar