Spletna stran, pri kateri gre najverjetneje za goljufijo in lahko ostaneta brez denarja in pripravka

FOTO: Pixabay.com

V okviru nadzora nad internetno prodajo so na Upravi za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin opazili spletno trgovino, ki ponuja in prodaja fitofarmacevtska sredstva na spletnem naslovu nexles.com.

“Opozarjamo, da spletna prodaja fitofarmacevtskih sredstev v Sloveniji ni dovoljena. Omenjena spletna trgovina prodaja tudi fitofarmacevtska sredstva, ki pri nas niso registrirana in s tem tudi prepovedana za uporabo v Sloveniji.”

S prodajalcem so poskusili komunicirati preko objavljenega elektronskega naslova. Prodajalec se na dopise Uprave za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin ni odzval.

Kontaktni podatki odgovornih oseb oz. podjetja za prodajo preko navedene spletne strani niso na voljo, zato ne izključujejo možnosti, da gre za spletno goljufijo, kjer lahko ob nakupu ostanete brez denarja in tudi brez izbranega pripravka.

Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin svetuje, da nakupe fitofarmacevtskih sredstev opravite pri registriranih domačih distributerjih, ki ponujajo preverjena sredstva, ki so varna za uporabnika, okolje in pridelke.

Registrirani distributerji za prodajo fitofarmacevtskih sredstev v Sloveniji imajo na razpolago usposobljene svetovalce in prodajalce, ki vam svetujejo glede nakupa in uporabe.

Seznam registriranih fitofarmacevtskih sredstev in njihovih distributerjev

Oddaj komentar