Slovenski košarkarji se bodo borili za bronasto olimpijsko medaljo!

FOTO: Slovenia Olympic Team

Slovenska košarkarska reprezentanca se je merila v polfinalu olimpijskih iger proti Franciji. Šlo je za dvoboj neporaženih ekip na olimpijskem turnirju do danes. V finalu se bosta pomerili reprezentanci Francije in ZDA, naše pa v boju za bronasto medaljo čakajo Avstralci.

Slovenija in Francija sta odigrali že 18 tekem. S 13 zmagami so precej uspešnejši galski petelini, ki so na devetih obračunih na velikih tekmovanjih slavili petkrat. Pred štirimi leti so Slovenci na poti do vrha na evropskem prvenstvu odpravili Francoze s 95:78.

Danes pa je slovenska moška košarkarska reprezentanca po pravi drami izgubila polfinalni obračun s Francozi, potem ko je imela napad za finale (89:90). V boju za bronasto medaljo se bodo v soboto pomerili z Avstralci, ki so v prvem polfinalu pričakovano morali priznati premoč Američanom, pa čeprav so v prvem polčasu vodili že s 15 točkami razlike.

Borba za bronasto olimpijsko medaljo

V dopoldanskem finalu so Američani prepričljivo izločili Avstralce s 97:78. Tako se bodo za olimpijsko medaljo borili Francozi in Američani, Slovence pa za tretje mesto čakajo Avstralci.

Oddaj komentar