Slovenska bakla v Mariboru: na kolesu, peš in v družbi veslačev na Dravi

Filip Flisar in drugi so baklo peljali na kolesu. Foto: Aleš Fevžer

Slovenska bakla nadaljuje svoj pot po Sloveniji. V petek je po obisku sosednjih občin obiskala še Maribor, kjer so jo pospremili vrhunski športniki, tudi olimpijci.

Najboljši športniki pospremili baklo po Mariboru

Mnogi odlični športniki, tudi trije olimpijci, ki odhajajo v Tokio, Ivan Konrad Trajković, Martin Bau in Katja Fain, so poleg ostalih mariborskih športnikov na čelu s Filipom Flisarjem, Mimo Jaušovec, Klemenom Kosijem, Moniko Hrastnik in Blažem Medveškom ponesli baklo po Mariboru.

Zanimiva pot od Pohorja do centra mesta

Slovenska bakla je svojo pot začela na Pohorju v kolesarskem parku Maribor, kjer so jo Flisar, Kosi in Hrastnikova s kolesom popeljali do rolkarskega parka Maribor. Od tam so jo športniki ob spremstvu mariborskih rolkarjev ponesli do vojašnice.

Slovensko baklo so ponesli tudi preko studenške brvi. Foto: Aleš Fevžer

Čez Studenško brv je potovala v rokah plavalcev, po Lentu pa je do Stare trte v družbi veslačev in Mime Jaušovec prispela kar po Dravi.

Bakla je bila tudi na Dravi. Foto: Aleš Fevžer

Zadnji del poti je po ulicah starega mestnega jedra naredila v rokah Tomaža Barade, podpredsednika OKS in Sama Petra Medveda, podžupana Mestne občine Maribor, ki so ju spremljali številni športniki in na čelu z ambasadorko Slovenske bakle Urško Žolnir le to skupaj ponesli na Rotovški trg v Mariboru.

Sprejem slovenske bakle v Mariboru. Foto: Aleš Fevžer

Odhod na Gorenjsko

Slovenska bakla se je nato preselila na Gorenjsko, kjer je svojo pot začela v Tržiču v družbi prvega Slovenca z zmago v smuku Andreja Jermana, nordijskega kombinatorca Mitje Oraniča in smučarske tekačice Milene Kordež. Svojo pot je nadaljevala v Žirovnici, kjer sta se ji pridružila olimpijca, smučarka Ana Kobal in hokejist Viktor Ravnik. Enodnevno pot je zaključila v 172. občini na svoji poti, na Jesenicah, na kopališču Ukova, v družbi odličnih jeseniških športnikov, dobitnice olimpijske kolajne Alenke Dovžan, odlične plavalke, Anje Klinar, smučarke Maruše Ferk, hokejista Draga Mlinarca in udeleženca paralimpijskih iger Jerneja Slivnika. Vse goste sta pozdravila tudi ministrica za izobraževanje znanost in šport, dr. Simona Kustec, ki je ob tem povedala: »… pred nami so olimpijske igre polne izzivov, slovenskim olimpijcem želim, da pokažate, kar najbolj znate in za kar živite. Pojdite ponosni v Tokio na olimpijske in paralimpijske igre, kjer vam želim veliko sreče« in podpredsednik OKS Tomaž Barada. Športnikom se je na Jesenicah pridružila tudi skupina zaposlenih podjetja SIJ in športnih društev, ki jih sponzorira skupina SIJ na čelu z jeseniškimi hokejisti. Vsi nosilci Slovenske bakle, ki jo je izdelala prav skupina SIJ, so prejeli tudi spominsko jekleno zapestnico.

Oddaj komentar