Slikarska ustvarjalnica za mlade in odrasle

FOTO: Pixabay.com

Slikarska ustvarjalnica za mlade in odrasle (od 15 leta naprej) v Umetnostni galeriji Maribor, na Strossmayerjeva 6, torek, sreda + četrtek, 3., 4. in 5. avgust 2021, 17. – 20. ure.

Delavnice bo vodila Brigita Strnad, muzejska svetovalka, gostja pa bo akademska slikarka Anka Krašna – Kocijan. Ljubitelje umetnosti vabijo na ustvarjalno druženje z umetninami iz Zbirke UGM ter drug z drugim. Goste bodo seznanili z razvojem slovenske umetnosti od konca 19. stoletja vse do sodobnosti.

“Predvsem se bomo osredotočili na slikarstvo realizma, impresionistov in abstraktnega ter sublimnega slikarstva. Nato vas bomo povabili, da si boste izbrali najbolj zanimivo sliko. To boste poustvarili in na svoj način interpretirali v svojo sliko v izbrani slikarski tehniki. Na delavnici nas bo 4. avgusta obiskala tudi akademska slikarka Anka Krašna – Kocijan, katere slika Pri koritu je del aktualne razstave 100+ Vrhunci iz Zbirke UGM in bo prav ta spodbuda za pogovor z njo. Za udeležbo na ustvarjalnici ni potrebno predznanje,” so sporočili iz UGM.

Obvezne so prijave

Cena slikarske delavnice je 30€ / Klub UGM: 21€ (v ceno je vključeno strokovno vodenje in material).Vse potrebne informacije in obvezne prijave do 28. julija 2021: blagajna@ugm.si ali 02 229 46 93. Ustvarjalnica bo potekala v skladu z NIJZ protokolom.

Oddaj komentar