Simon Rožman: “Mi smo prvi favoriti za naslov prvaka”

V nedeljo petnajst pred 17. uro se bo odvil zadnji večni derbi v letošnji sezoni Prve lige Telekom Slovenije.

Marcos Tavares in Blaž Vrhovec bosta morala izpustiti nedeljski derbi, oba zaradi četrtega rumenega kartona. Ob dveh manjkajočih pa bo trener Simon Rožman na seznamu potnikov v Ljubljano znova imel pomembna člana: po tekmi prepovedi igranja se vračata Aleks Pihler in Denis Klinar. “V tem trenutku imam na voljo 16 igralcev, 2 vratarja, skozi tekmo pa bomo naredili vse, da bomo uspešni,” je povedal Simon Rožman.

Prvo in četrto ekipo zaenkrat loči sedem točk, po mnenju mariborskega trenerja so prav vse te ekipe še v boju za naslov prvaka. In posledično bodo zato rezultat večnega derbija podrobno spremljali tudi pri Muri in Domžalah.

“Gre za največji slovenski derbi”

Trener Maribora Simon Rožman bo v nedeljo prvič del največje tekme na slovenskih nogometnih zelenicah. Zanj bo to nova izkušnja, a ne čuti dodatnega pritiska: “Iz trenerskega vidika, s pripravo na tekmo je povsem enako, kot pred vsako tekmo. Se pa čuti energija iz strani. Gre za največji slovenski derbi, do tega ne moremo bežati, nekako ko si ob strani, bi si vedno želel biti del tega. Če se pa obrnem na samo trenersko delo, kar se mene tiče, sem povsem miren iz vidika, da poskušamo iz dneva v dan ohranjati strukturo, pravila, odnose … In košček po košček sestavljati stvari, da bi na igrišču izgledale samo boljše.”

Mariborski trener je vesel tudi pozitivnega vzdušja v slačilnici: “Vidim da je pri fantih ogromno neke energije, malce nasmeha se je vrnilo na obraz, kar sigurno pozitivno vpliva pred samim srečanjem.” Na vprašanje novinarja kaj meni kdo je trenutno favorit za naslov državnega prvaka oz. kdo bo osvojil naslov, je Rožman brez premisleka izstrelil: “Mi!”

Spodaj pa si lahko ogledate novinarsko konferenco NK Maribora pred derbijem z Olimpijo v celoti.

Oddaj komentar