Sezono bo v Lake Louisu začela tudi Ilka Štuhec

V kanadskem Lake Louisu se bo z današnjim smukom začela sezona v hitrih disciplinah alpskega smučanja za ženske. Tako bo prvič na belih strminah v tekmovalnem obdobju 2022/23 nastopila tudi Slovenka Ilka Štuhec.

Dvaintridesetletna Mariborčanka je na dosedanjih treningih v Kanadi prikazala zelo dobre vožnje in jih končala z drugim, devetim ter tretjim časom, ob tem pa je že ob prihodu v Kanado v izjavah za svojo spletno stran dejala, da nestrpno pričakuje prve tekme po pripravljalnem obdobju, ki je minilo brez večjih preglavic.

Z novimi smučmi avstrijskega proizvajalca Kästle je pripravljena, da zopet napade najvišja mesta v svetovnem pokalu. Najprej na smuku, ki bo danes na sporedu ob 20. uri. Dan kasneje se bo začel ob 20.30, v nedeljo pa bo na vrsti še superveleslalomom, in sicer ob 19. uri.

Tekme v hitrih disciplinah ta konec tedna čakajo tudi moške, ki bodo tekmovali v Beaver Creeku. Na dveh smukih in superveleslalomu bodo slovenske barve ponovno zastopali Martin Čater, Miha Hrobat in Nejc Naraločnik.

Prvi tekmovalec se bo s smukom na progi ptic roparic danes spopadel ob 18.15.

vir: lokalec.si

Oddaj komentar