Sezona na Mariborskem otoku zamaknjena, takšno kazen bo zaradi zamude del moral plačati izvajalec

FOTO: Šport Maribor

Kot smo poročali je sezona na Mariborskem otoku tik pred vrati, ljudje že nestrpno pričakujejo odprtje, a dan odprtja se je zadri zamude del na mostu zamaknil.

Na Mestni občini Maribor smo preverili, kdo je izvajalec del in kakšni bodo penali, glede na to, da s tem tudi Mariborski otok oz. podjetje Šport Maribor utrpi gospodarsko škodo, ko ne odpre vrat, takrat ko jih bi lahko oz. je bilo načrtovano: “Izvajalec del je podjetje SENMED, d. o. o. Pogodbeni rok za investicijo vredno 537.130,70 EUR je bil do 30. 5. 2022.”

“Skladno z določili pogodbe višina pogodbene kazni v primeru neupravičene zamude pri izvedbi pogodbeno definiranih del znaša 2 ‰ (dva promila) od skupne vrednosti pogodbenih del z DDV za vsak zamujeni dan. Vsota pogodbene kazni lahko znaša največ 5 % (pet odstotkov) od skupne vrednosti pogodbenih del,” nam pojasnijo na mariborski občini.

Dela ne bodo končana do sredine julija

Nadzor nad izvedbo del sicer opravlja podjetje INŽENIRING BIRO, d. o. o., iz Maribora. Na MO Maribor nam še pojasnijo, da so oddali delo za obnovo mostu na Mariborski otok pravočasno in z dovolj dolgim rokom: “Žal izvajalec del ni zaključil v pogodbenem roku, kljub temu da smo ga na pogoj začetka kopalne sezone in tveganja v zvezi s prekoračitvijo roka večkrat opozorili.”

“Prav tako MOM predlagane spremembe pogodbenega roka ni sprejel. S strani izvajalca smo nedavno prejeli obvestilo o možnih datumih dokončanja del, v katerem sporoča, da prehod mostu ne bo možen pred 3. 7. 2022, vsa dela pa naj bi bila zaključena do 15. 7. 2022, kar bo zagotovo vplivalo na datum začetka kopalne sezone, ki se bo torej nekoliko zamaknila. Naročnik bo ravnal v skladu s pogodbenimi določili,” še pojasnijo na občini.

Oddaj komentar