Še vedno od doma dela 11 odstotkov ljudi

FOTO: Pixabay.com

Po podatkih Statističnega urada RS se je delež zaposlenih, ki so vse dni v tednu delali na lokaciji delodajalca, v zadnjih dneh marca in prvih dneh aprila znižal, deleža zaposlenih, ki so delali delno na lokaciji delodajalca, delno od doma, vse dni v tednu od doma, ter odsotnih z dela, pa sta se zvišala.

Na začetku marca je delalo od doma sedem odstotkov zaposlenih, sredi aprila pa 11 odstotkov. SURS je še objavil, da so zadnje dni februarja in prve dni marca so delale na lokaciji delodajalca vse dni v tednu skoraj tri četrtine zaposlenih (73 odstotkov), zadnje dni marca in v prvem tednu aprila pa je bilo takih zaposlenih 64 odstotkov.

Do sprememb prišlo verjetno zaradi zaustavitve javnega življenja

Delež zaposlenih, ki so vse dni v tednu delali od doma, pa se je začel zadnje dni marca po daljšem obdobju nižanja ponovno višati. Ta delež je bil zadnje dni februarja in prve dni marca sedemodstotni, potem se je zvišal na 11 odstotkov. Konec marca in v začetku aprila sta se zvišala deleža zaposlenih, ki so delali delno na lokaciji delodajalca, delno od doma na 13 odstotkov, in tistih, ki so bili vse dni v tednu odsotni z dela na 14 odstotkov. Na SURS omenjajo, da je lahko do sprememb prišlo zaradi zaustavitve javnega življenja, velikonočnih praznikov ter različnega zapiranja dejavnosti po regijah. Delež zaposlenih, ki so delali od doma najmanj en dan v tednu, je bil sredi marca 17-odstotni, nato pa se je povišal ob koncu tega meseca in v začetku aprila na 26 odstotkov.

Oddaj komentar