Še nekaj dni za prijavo na 12-urno smučarsko preizkušnjo Downhilka 12h Challenge

Vir Facebook Downhilka 12h Challenge

Le še pet dni je na voljo za prijavo na 12-urno smučarsko preizkušnjo Downhilka 12h Challenge. Ta bo 17. januarja na Mariborskem Pohorju vsem smučarjem ponudila nepozabno izkušnjo. Od 20. ure naprej bodo prijavljeni smučarji in deskarji smučali po svojih zmožnostih in se ob tem potegovali za naziv najbolj vzdržljivega smučarja. Prijave na tekmovanje so odprte le še do 10. januarja.

Smučarji in deskarji se bodo na Pohorju pomerili na prvi tovrstni vzdržljivostni preizkušnji pri nas. V 12 urah bodo skušali odpeljati čim več krogov, obenem pa progo presmučati čim hitreje in si na koncu zagotoviti zmago. Preizkušali bodo svoje zmogljivost in vse do sončnega vzhoda smučali ter se potegovali za številne nagrade. “Nihče ne pravi, da mora čisto vsak smučati vseh 12 ur. Zavedati se mora le, da ima z več počitka manjše možnosti za zmago. Tekmo prirejamo prvič in videli bomo, kako vzdržljivi smo dejansko smučarji. Brez dvoma pa nas čakajo čudovit smučarski večer, noč in krasno jutro, ko bomo dobili tudi prve zmagovalce tekmovanja Downhilka,« poudarja koordinatorka dogodka Dora Skorobrijin in s tem razblinja pomisleke, da morajo tekmovalci na smučišču vseh 12 ur preživeti brez počitka.

Vir Facebook Downhilka 12h Challenge

Združevanje tekmovalnosti, zabave, druženja in dobrodelnosti

Organizatorji še sporočajo, da downhilka ponuja priložnost za združitev tekmovalnosti, zabave, dobrega druženja in ne nazadnje tudi dobrodelnosti, saj bo vsak tekmovalec s prepeljanim krogom v dobrodelni sklad prispeval en evro. “Enako velja tudi za ekshibicijsko uro vožnje pred začetkom finala, ko se bodo znani iz sveta športa in zabave spustili po Pohorskem hribu. Za vsak krog, ki ga bodo odpeljali, bodo organizatorji v dobrodelni sklad prispevali 10 evrov, skupni znesek pa bo po koncu prireditve podeljen Fundaciji za športnike iz socialno šibkejših okolij, ki deluje pod okriljem Olimpijskega komiteja Slovenije,” so še zapisali v sporočilu.

Prijava možna le še do petka, 10. januarja 2020

Downhilka 12h Challenge je novo smučarsko tekmovanje. Tekmovalci se lahko na spletni strani www.downhilka.si registrirajo do 10. januarja 2020. Zmagovalca v ženski in moški kategoriji med drugim prejmeta tudi nov par Stöckli smuči.

Oddaj komentar