Rokometaši mariborskega Branika premagali MRK Ljubljana z rezultatom 30:24

Rokometni klub Maribor Branik je premagal MRK Ljubljana. Foto: Anamarija Valentina Dajnko

Rokometaši mariborskega Branika so na tekmi 3. kroga Lige NLB gostili MRK Ljubljana in zmagali s končnim rezultatom 30:24.

Vijoličasti so prvi polčas začeli z nekaj napakami v napadu, kar so gostje izkoristili in po prvih 10 minutah vodili s 3:6. Nato se je zasedba Siniše Markote prebudila in še do 14. minute poskrbela za popoln preobrat. Mariborčani so v 19. minuti prvič povedli s +3 (10:7), nato pa je znova padla zbranost v obrambi. Ljubljančani kljub vsemu niso prišli do preobrata. Z nekaj odličnimi obrambami je Mark Ferjan Maribor ohranil v vodstvu, vijoličasti pa so potem do konca prvega polčasa spet zaigrali bolje in prvi del dobili s 15:11.

Gostje so na začetku drugega polčasa nadaljevali z agresivno obrambo in se v uvodnih minutah nadaljevanja uspeli približati na dva gola zaostanka. Mariborčane to ni vrglo s tira, s potrpežljivo igro v napadu in na krilu izjemne predstave vratarja Ferjana so ves čas ohranjali prednost. Zadnja četrtina obračuna je povsem pripadla našim fantom, ki so v zadnjih desetih minutah povsem strli Ljubljano in tekmo na koncu dobili s 30:24.

Ferjan je zablestel s 16 obrambami, z osmimi goli pa je bil prvi strelec Maribora kapetan Tadej Sok. Po štiri gole sta dodala še Matija Golik in Aleksa Veselinović. Pri gostih je bil z devetimi goli najbolj razpoložen Slavko Erak.

Siniša Markota, trener RK Maribor Branik: “Tokrat so me fantje za razliko od Kopra poslušali. Mislim, da bi mogli tekmo odločiti še nekoliko prej. Na sredini drugega polčasa smo že vodili za pet golov, morali bi povesti za šest golov, a smo spet naredili nekaj tehničnih napak in Ljubljana se je vrnila v igro. Nato smo postali nekoliko živčni, roka se je zatresla, a se je vse dobro izpletlo. Danes smo zelo dobro odigrali predvsem v obrambi, odlično pa je branil Mark Ferjan.”

Pa še vtisi ob koncu tekme. Mark Ferjan, igralec tekme, je povedal: “Napad je bil razen manjših izjem v redu. Dali smo 30 zadetkov, kar je tudi ok. V obrambi smo na sredini drugega polčasa malo padli, takrat so se gostje vrnili na -2, a mislim, da smo bili v glavnem korektni. Dobro sem sodeloval z blokom, po obrambah pa smo uspešno izkoriščali protinapade.“ Trener MRK Ljubljana Bojan Čotar pa je izpostavil: “V nekih segmentih so fantje glede na tekmo z Izolo naredili korak naprej. Še vedno v najbolj neprimernih trenutkih naredimo največ napak. To velja tako za obrambo kot tudi za napad, ko zapravimo čiste zicerje. Pokopal pa nas je nekdanji igralec Ljubljane, Mark Ferjan.“

Oddaj komentar