Rezultati ankete: Večina pacientov težko pride do osebnega zdravnika

Fotografija je simbolična. Vir: Pixabay.com

Bralci, ki so odgovarjali na anketno vprašanje, so v večji meri odgovorili, da morajo osebnega zdravnika večkrat poklicati, da ga sploh dobijo na telefon. Komentarji na Facebooku pa so izpostavili še nekaj drugih težav pri specialistih.

Dobijo ga na telefon, a na pregled niso uspeli priti

Na drugem mestu pa je odgovor, da osebnega zdravnika sicer dobijo na telefon, a da na pregled pacientov ne sprejema. Ta odgovor je podalo kar 25 odstotkov tistih, ki so sodelovali pri anketi. Da pa morajo večkrat poklicati, da osebnega zdravnika sploh dobijo na telefon, je označilo kar 41 odstotkov sodelujočih.

Rezultati ankete o dostopu do osebnega zdravnika

Osem odstotkov sodelujočih med epidemijo ni potrebovalo osebnega zdravnika

Sicer pa so med ostalimi možnimi odgovori, izbrali tudi odgovor, da nimajo težav, ko pokličejo in razložijo težave, se lahko naročijo tudi na pregled, a takih je bilo 19 odstotkov. Zgolj 8 odstotkov pa je takih, ki k sreči med epidemijo niso potrebovali zdravnika, isti odstotni delež pa je takih, ki redno hodijo k zdravniku in pri tem ni nobenih težav.

Na vprašanje pa so odgovarjali tudi komentatorji na družbenem omrežju Facebook. Tako so med drugim zapisali, da komunikacija teče samo po elektronski pošti, v ambulanti osebnega zdravnika pa naj ne bi dvigovali telefona. Ali pa da preko telefona zelo težko, celo nekaj dni morajo klicati, preden dobijo koga na telefon. Nekateri pa so zapisali, da sploh nimajo nobenih težav.

Težave tudi pri specialistih

In medtem ko nekateri nimajo nobenih težav, so drugi omenili, da do zdravnika sploh ne morejo priti. Zapisali so tudi, da so osebnega zdravnika zamenjali, ker naj bi bila medicinska sestra nesramna in da je slušalko položila poleg telefona, kot da je telefonska linija zasedena. Potožili pa so še, da do ortopeda čakajo od oktobra, sedem mesecev na fiziatra, pa tudi, da do nevrokirurga niso prišli.

Oddaj komentar