Rekordna udeležba na igričarskem dogodku na FERI-ju

Na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru (FERI) je pretekli vikend potekal dogodek TELEMACH EPICENTER FERI LAN. Udeležba je bila rekordna, saj so zabeležili več kot 500 udeležencev iz Slovenije in sosednjih držav. Dogodek velja za največje tovrstno tekmovanje v regiji.

Trg videoiger je v zadnjih letih močno zrasel in postal pomemben del zabavne industrije, tudi po dobičkonostnosti. Skladno s tem se spreminjata tudi družbena percepcija in status videoiger, saj igranje le-teh postaja vse resnejši e-šport. Tekmovanja s turnirsko strukturo, komentiranimi prenosi v živo in velikimi denarnimi skladi, dokazujejo, da igre prav zares postajajo način življenja. Tudi v Sloveniji, tudi v Mariboru.

Za igralce so pripravili turnirje v osmih igrah, in sicer Counter Strike: Global Offensive, League of Legends, PUBG, FIFA 18, Hearthstone, Fortnite, Rocket League in Pro Evolution Soccer. Turnirjev se je udeležilo več kot 350 tekmovalcev. Uradna tekmovanja so bila organizirana tekom obeh dni, velika večina udeležencev pa se je ob igranju družila tudi čez noč.

Za tekmovalce, pa tudi za več kot 200 obiskovalcev, je bila organizirana tudi pestra izbira spremljevalnih aktivnosti. Poleg turnirjev v posameznih igrah je bilo namreč organiziranih tudi več okroglih miz, intervjujev s slovenskimi vplivneži na področju videoiger, predavanj, predstavitev in debat. Udeleženci bodo preizkušali najnovejše izdelke razstavljavcev in novo izdane videoigre, na prizorišču pa je bila s simulatorjem prisotna tudi Slovenska vojska.

Osemnajsto izdajo EPICENTER dogodkov smo razširili in obogatili s spremljevalnimi vsebinami. Z kvalitetnimi okroglimi mizami, intervjuji, prisotnostjo mnogih zanimivih razstavljavcev, nam je to tudi uspelo,” je povedal Samo Zavašnik, predsednik društva.

Skupaj z društvom SPID.SI smo organizirali zelo uspešen dogodek, ki je presegel pričakovanja in lansko tekmovanje. Veseli nas, da je dogodek vsako leto večji, bolj prepoznan, bolj obiskan in bolj priljubljen,” je dodala predsednica Študentskega sveta FERI, Maruša Lešnik.

Oddaj komentar