Rdeči križ Slovenije in Popotniško združenje Slovenije pomagata otrokom do zasluženih počitnic

Spodbudna novica prihaja s strani Rdečega križa Slovenije in Popotniškega združenja Slovenije.

Rdeči križ Slovenije in Popotniško združenje Slovenije so v obdobju, v katerem je bilo možno nameniti 1 % dohodnine iz leta 2020 kateri od nevladnih organizacij, zbrali dovolj sredstev, da so Juliji (7 let), Karolini (9 let), Maticu (12 let), Ani (13 let) in Anžetu (8 let) omogočili krompirjeve počitnice v Mladinskem letovišču in zdravilišču Rdečega križa Slovenije na Debelem Rtiču.

Možnost, da jim namenite 1 % dohodnine

Zagotovo pet otrok ni zanemarljiva številka, a možnosti, da to omogočijo še več otrokom, so zelo velike. Zato so se dogovorili, da uspešno zastavljeno akcijo nadaljujemo tudi v prihodnje in tako pozivajo vse tiste, ki še niso namenili 1 % dohodnine kateri od nevladnih organizacij, da za odstotek, ki bi sicer končal v državnem proračunu, namenijo Popotniškemu združenju Slovenije, ki že desetletja skrbi za mobilnost mladih, predvsem tistih z manj priložnostmi, po sporazumu z Redečim križem Slovenije pa je večina tega denarja namenjenega prav tem otrokom, ki si počitnic ne bi mogli povoščiti.

Želijo si, da bi v letu 2022 s pomočjo tega odstotka dohodnine omogočili počitnice čim večjemu številu otrok iz družin v socialni stiski.

 

Oddaj komentar