Razpisi na MO Maribor pod drobnogledom kriminalistov

Program športa v Mariboru in lanski razpis Mestne občine Maribor je očitno pod drobnogledom mariborski kriminalistov, poroča Večer.

Trenutno mariborski urad za šport  že sklepa pogodbe s klubi in društvi, ki so uspeli na letnem programu športa 2021, še vedno vznemirja lanskoletni razpis. Letos je sicer za športnike najpomembnejši razpis že pod streho. Med skoraj 100 društev, zvez in klubov bo letos razdeljenih okoli štiri milijone evrov. Večer poroča, da je na občinski razpis za sofinanciranje letnega programa športa prispelo 105 vlog. Zaradi zavrnitve ali pa nezadovoljstva z dodeljeno višino denarja je prispelo devet pritožb, ki jih mariborski urad za šport še obravnava. “Najpogostejša razloga za zavrnitev vlog sta bila premalo število zbranih točk in neustrezno izpolnjene vloge,” za časnik pojasnjujejo na Mestni občini Maribor.

Kriminalisti preverjajo sum storitve kaznivega dejanja poskusa goljufije

Sicer pa trenutno še precej vznemirja lanskoletni razpis. Z njim se po informacijah Večera  ukvarjajo celo kriminalisti. “Preverjajo razloge za sum storitve kaznivega dejanja poskusa goljufije. Drugih informacij vam zaradi interesa preiskave ne moremo posredovati,” jim je potrdil Miran Šadl, tiskovni predstavnik Policijske uprave Maribor.

“Seznanjeni smo zgolj z informacijo oziroma podatkom, da so (policisti, op. p.) prejeli anonimno prijavo glede domnevnih nepravilnosti v vlogi NK Maribor pri prijavi na javni razpis za sofinanciranje izvajanja letnega programa športa 2020,” časniku odgovarjajo na mariborski občini. Kaj konkretno je predmet preiskave mariborski policistov torej ni jasno.

Oddaj komentar