Različica novega koronavirusa skrb vzbujajoča

Vir: Pixabay.com

Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) je sporočila, da je različico novega koronavirusa, ki se je pojavila v Indiji in ki je bolj nalezljiva, označila za skrb vzbujajočo, poročajo tuje tiskovne agencije.

Gre za večjo prenosljivost

Poleg britanske, brazilske in južnoafriške WHO na seznam različic novega koroanvirusa, ki jih je označila za skrb vzbujajoče, dodaja tudi indijsko, je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP sporočila tehnična vodja te organizacije glede pandemije covida-19 Maria Van Kerkhove.

“Razpoložljive informacije kažejo na večjo prenosljivost indijske različice z oznako B.1.617,” je dejala.

Za skrb vzbujajoče različice novega koronavirusa velja, da so bolj nevarne kot prvotna različica virusa sars-cov-2, saj so bolj prenosljive, smrtonosne ali sposobne premagati zaščito, ki jo nudijo cepiva. Predstavnica WHO je sicer poudarila, da za zdaj ni podatkov, ki bi nakazovali, da cepiva proti indijski različici ne delujejo.

V Indiji se okuži več sto tisoč ljudi dnevno

V Indiji se vsak dan z novim koronavirusom okuži več sto tisoč ljudi, samo danes so po poročanju AFP potrdili skoraj 370.000 novih okužb, umrlo je več kot 3700 covidnih bolnikov. Od začetka pandemije so potrdili več kot 22,6 milijona okužb.

Vir: lokalec.si

Oddaj komentar