Prvi tenisač sveta pozitiven na koronavirus

FOTO: Pixabay.si

Številka 1 svetovnega tenisa Novak Đoković je po igranju na jadranski turneji Adria tour sporočil, da je pozitiven na novi koronavirus, poroča srbski Sportklub.

Novica ni presenečenje, saj so pred tem za covidom-19 zboleli še trije igralci na turneji, Bolgar Grigor Dimitrov, Hrvat Borna Čorić in Srb Viktor Troicki, zboleli so še drugi.

Đoković je bil z družino organizator jadranske turneje, ki je sprva potekala v Beogradu, minuli vikend na drugi postaji v Zadru pa so morali finale zaradi pozitivnega testa Dimitrova odpovedati.

Športni svet je glasno kritiziral brezbrižnost organizatorjev, ki niso upoštevali zdravstvenih priporočil, organizatorji pa so vpletene napotili na testiranje za virus sars-cov-2.

Dimitrovu so kmalu sledili še drugi pozitivni testi, med njimi sta bila pozitivna še dva teniška igralca, Čorić in Troicki, medtem ko je Đoković zavrnil testiranje v Zadru in se z družino odpravil v Beograd.

Po vrnitvi v Beograd je tudi prvi igralec sveta z družino opravil teste, ki so danes razkrili pravzaprav pričakovano vest – da je pozitiven. Poleg Đokovića je pozitivna tudi njegova soproga Jelena, medtem ko sta njuna dva otroka negativna, piše srbski Tanjug.

“Takoj po prihodu v Beograd smo šli na testiranje. Moj in Jelenin rezultat je pozitiven. Otroka sta negativna,” je javnosti sporočil Đoković.

Na omenjenem turnirju je sicer bil tudi mariborski župan, ki bo testiranje opravil v teh dneh.
VIR: Lokalec.si

Oddaj komentar