Prvi primer okužbe z novim koronavirusom tudi v Španiji

Slika je simbolna. Vir: pixabay.com

Prvi primer okužbe z novim koronavirusom so zabeležili tudi v Španiji. Medtem se v domovine še naprej vračajo tisti, ki jih države evakuirajo iz Kitajske. V Franciji so bila testiranja evakuiranih negativna.

Na Kanarskih otokih v Španiji so v petek zvečer potrdili prvi primer okužbe z novim koronavirusom, ki je izbruhnil na Kitajskem. Gre za nemškega turista, poročajo španski mediji.

V Franciji je v nedeljo pristalo drugo letalo z 254 ljudmi, evakuiranimi iz Kitajske. Šlo je za državljane 30 različnih držav, med njimi je bilo 65 Francozov, navaja francoska tiskovna agencija AFP.

36 potnikov je imelo simptome okužbe s koronavirusom, je povedala francoska ministrica za zdravje Agnes Buzyn. Od tega jih je 16 poletelo naprej v svoje domovine. 20 Francozov in državljanov neevropskih držav pa so testirali na letališču Istres. “Vsi ti testi so bili negativni, tako da so vse te osebe odšle v centra” na jugu Francije, kjer bodo 14 dni preživele v karanteni, so pojasnili na ministrstvu.

Prvo letalo evakuiranih iz Kitajske je v Francijo prispelo že v petek. Tedaj so testirali dva potnika, pri katerih so sumili okužbo z virusom, a sta bila na testiranjih negativna. Na Kitajskem ni več francoskih državljanov, ki bi zaprosili za repatriacijo.

Letalo z okoli 60 Italijani pa je danes pristalo na vojaškem letališču Pratica di Mare v bližini Rima. Ti bodo 14 dni v karanteni v rimski vojašnici Cecchignola.

V Avstralijo se je vrnilo letalo z 243 Avstralci, ki jih bodo z manjšimi letali prepeljali na Božični otok, avstralsko ozemlje v Indijskem oceanu, kjer bodo prav tako dva tedna v karanteni. Med njimi ni nikogar s sumom okužbe, poročajo tuje tiskovne agencije.

Moskva pa je danes napovedala, da bo deportirala tujce, pri katerih so odkrili novi koronavirus.

Virus je vse skupaj zahteval več kot 360 smrtnih žrtev, samo eno izven Kitajske. Okuženih je več kot 17.000 ljudi. Okužbe so zabeležili v okoli 25 državah.
Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar