Prvi odzivi NK Maribora na žreb za kvalifikacije za Ligo Europa

Foto: NK Maribor

Kot smo že poročali je NK Mariboru žreb včeraj določil nasprotnika v prvem krogu kvalifikacij za Ligo Europa.

Mariborčani so v 1. krogu kvalifikacij za Ligo Europa dobili zmagovalca dvoboja Coleraine/La Fiorito. Po pravilih, ki veljajo v letošnji izvedbi tekmovanja, odloča le ena tekma. Odigrana bo 27. avgusta, po razpletu plesa kroglic bo odigrana v Ljudskem vrtu.

Za klubsko spletno stran je športni direktor Oliver Bogatinov povedal: “Z razpletom smo zadovoljni. Igramo v Ljudskem vrtu in sprejemamo vlogo favorita, ki pa jo bomo morali potrditi na igrišču. Letošnja posebnost bo igranje kvalifikacij na eno tekmo, kar pomeni, da bo imela veliko težo tudi dnevna forma. Analizirali bomo oba možna nasprotnika, se temeljito pripravili in v dvoboj šli z veliko mero previdnosti, vendar odločno v namenu, da si zagotovimo napredovanje.”

Trener Sergej Jakirović pa je dejal: “Prvi vtis je pozitiven. Igramo doma, ni nam treba na potovanje ob vseh omejitvah, ki veljajo. To je dobra plat žreba, verjamem pa, da ob organizacijskem imamo razlog tudi za tekmovalno zadovoljstvo. Počakati je treba na razplet dvoboja med predstavnikoma Severne Irske in San Marina, moramo pa upravičiti status favorita ter se lotiti dvoboja z najvišjo stopnjo resnosti, zbranosti, saj gre le za eno tekmo, ko obstaja večja možnost za presenečenje.”

Oddaj komentar