Prihaja 42. kolesarski maraton Okoli Pohorja

Organizatorji vabijo k predprijavam na 42. kolesarski maraton Okoli Pohorja, ki bo 19. junija potekal po treh trasah, primernih za različne stopnje pripravljenosti kolesarskih rekreativcev.

Po letu premora zaradi pandemije se 19. junija 2021 vrača kolesarski maraton Okoli Pohorja, ki ga organizirata Kolesarsko društvo Branik in časopisna hiša Večer. Start maratona bo v soboto, 19. junija, na Trgu svobode v Mariboru od 8.30 do 9. ure.

Maraton je namenjen promoviranju zdravega načina življenja in spodbujanju k rekreaciji

Prilagojen je rekreativnim kolesarjem in je primeren za vso družino ter za kolesarje vseh stopenj pripravljenosti. Udeleženci lahko ob prijavi izbirajo med tremi progami, dolgimi 50, 72 in 147 kilometrov. Kolesarji na maratonu Okoli Pohorja se na pot podajo, da bi uživali v vožnji in lepotah ob progi.

Predprijave mogoče do 31. maja

Predprijave po nižji ceni so mogoče do 31. maja, startnina je 18 evrov, pozneje bo 25 evrov. Prijaviti se je mogoče z izpolnitvijo ustreznega obrazca na spletni strani okolipohorja.si, kjer so zapisane tudi podrobnosti prireditve. Vsak udeleženec maratona bo dobil toplo malico in darilni paket s kolesarskim dresom.

Najstarejši rekreativni maraton s tradicijo

Kolesarsko društvo Branik iz Maribora je prvi rekreativni maraton okoli Pohorja priredilo 24. junija 1979. Pobudnik prireditve je bil oče mariborskega kolesarstva, strastni rekreativni kolesar Lojze Fajdiga, ki je umrl leta 2016 star 96 let. Do leta 1997 je maraton potekal na 150 kilometrov dolgi progi, leta 1998 pa so prireditelji, da bi privabili čim več kolesarjev, uvedli še dodatne krajše proge.

Za varno izvedbo bodo organizatorji upoštevali na dan dogodka veljavne zdravstvene ukrepe na startu, med kolesarjenjem in na cilju.

Oddaj komentar