Pričeli so se poletni vinski večeri pred Hišo Stare trte

Hiša Stare trte

Zavod za turizem Maribor bo poleti pred Hišo Stare trte na Lentu gostil 24 vinskih večerov, ki bodo namenjeni spoznavanju zgodb iz sveta vina in kulinarike ter sproščenemu druženju ob žlahtni kapljici.

Vse do 2. septembra se bo na poletnem vrtu, kjer domuje najstarejša trta na svetu, zvrstilo še 23 raznovrstnih večernih dogodkov.

Ti bodo potekali ob četrtkih in bodo vključevali vodene vinske degustacije s prigrizkom, vsak dan v času Festivala Lent, ki bo potekal od 24. junija do 2. julija, in nato vsak petek, ko bo najstarejša trta stičišče za ljubitelje vrhunskih štajerskih vin in sproščenega vzdušja ob dobri glasbi.

Naslednji dogodek bo 16. junija potekal v znamenju kombinacij vina in čokolade, med drugim bodo večere nadaljevali s spoznavanjem naravnih vin in penečih vin, eden od večerov bo namenjen tudi druženju z Radgonskimi goricami, v času Festivala Lent pa bodo pripravljali vsakodnevna večerna druženja s štajerskimi vinarji med 20. uro in polnočjo. Kot sporočajo iz mariborskega zavoda, so za udeležbo obvezne rezervacije.

vir: lokalec.si

Oddaj komentar