Pri 19-letniku našli večjo količino prepovedanih drog

Zaseženi predmeti in prepovedane droge. Vir: PP Maribor II

Policisti Policijske postaje Maribor II so 3. marca 2020 na podlagi določil Zakona o kazenskem postopku (ZKP) odvzeli prostost 19-letnemu Mariborčanu z območja Radvanja in ga pridržali. Sumili so ga namreč preprodaje prepovedanih drog. Sumi so se potrdili, saj so pri njemu našli skoraj kilogram prepovedane droge.

V času pridržanja so pri 19-letniku opravili hišno preiskavo in mu zasegli skupno 978,65 grama prepovedane droge MDMA. Med to drogo je bila 901 tableta, bolj znana pod imenom ekstazi, ostala prepovedana droga MDMA pa je bila v kristalih. V različnih vrečkah so našli in mu zasegli še 76,45 gramov prepovedane droge amfetamin. Zasegli so mu tudi tri elektronske tehtnice za precizno tehtanje, na katerih so na površinah za tehtanje našli sledi prepovedanih droge amfetamina, MDMA in kokaina. Zraven opisanega so mu zasegli še zavitek ALU-folije, v katerem je bilo 1,09 grama prepovedane droge konoplja, zavitek ALU-folije, v katerem je bila prepovedana droga lizergid, bolj znana pod imenom LSD, več zavitkov ALU-folije, v katerih je bilo skupno 1,24 grama mešanice prepovedanih drog amfetamina, MDMA in konoplje ter 4,04 grama prepovedane droge kokain. Prav tako so mu zasegli bankovce za več kot 4.500 evrov, za katere sumijo, da jih je pridobil s prodajo prepovednih drog.

Zasežen denar. Vir: PP Maribor II

Po zaključenem pridržanju so ga 5. marca 2020, s kazensko ovadbo, zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog po I. odstavku, 186. člena Kazenskega zakonika (KZ-1), privedli k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Mariboru. Ta je po zaslišanju zoper njega odredil pripor.

Oddaj komentar