Preverite, kdaj se začenja vpis v mariborske vrtce

Eden od staršev oziroma skrbnik otroka vpišejo otroka tako, da v izbranem vrtcu oddajo vlogo za vpis otroka v vrtec na obrazcu.

Vrtec lahko sprejme predšolskega otroka, ko je dopolnil starost najmanj 11 mesecev, če starši ne uveljavljajo več pravice do starševskega dopusta v obliki polne odsotnosti z dela. Prednost pri sprejemu v vrtec ima otrok, za katerega starši v skladu z zakonom, ki ureja celostno zgodnjo obravnavo predšolskih otrok s posebnimi potrebami, predložijo individualni načrt pomoči družini ali zapisnik centra za zgodnjo obravnavo.

Kakšni so pogoji za vpis?

Prednost pri sprejemu v vrtec ima tudi otrok, za katerega starši predložijo mnenje centra za socialno delo o ogroženosti zaradi socialnega položaja družine, nam pojasnijo na Mestni občini Maribor, ko povprašamo kakšni so pogoji za prvi vpis otroka v vrtce v Mariboru v šolskem letu 2021/2022.

Na območju MO Maribor 8 javnih in 8 zasebnih vrtcev

Za naš medij še pojasnijo, da bo razpis za šolsko leto 2021/2022 bo potekal v času od 17. marca do 26. marca 2021: “Razpoložljivih prostih mest je okrog 950. Število oddelkov bo odvisno od števila in strukture vpisanih otrok.” Sicer pa je na območju Mestne občine Maribor 8 javnih vrtcev, ki izvajajo svojo dejavnost v 36 enotah, in 8 zasebnih vrtcev.

Oddaj komentar