VIDEO: Predsedniški kandidati o problemih Štajerske in Koroške

Sinoči smo spremljali soočenje na BK TV, kamor je bilo povabljenih vseh devet predsedniških kandidatk in kandidatov.
Razprava, ki jo vodila Špela Žerjal, je tekla predvsem o problematiki v Štajerski in Koroški regiji.

Kdo izmed kandidatov na soočenju BK TV vas je najbolj prepričal? Odgovor nam zaupajte v anketi našega portala.
Če ste soočenje zamudili, si ga lahko ogledate tukaj.

Ponovitev soočenja “Glas Štajerske in Koroške” bo danes, 7. oktobra ob 15.30 in v nedeljo, 8. oktobra ob 21.00 na kanalu BK TV.

1 KOMENTAR

  1. Spremljal sem soočenje. Ko so govorili o izobraževalnem sistemom sem ugotovil, da nobeden med vsemi kandidati ni spregovoril o strokovnih poklicih ki jih v praksi danes nimamo. In kdo je za vse to odgovoren ? Da, odgovorna je predvsem sedanja aktualna ministrica za šolstvo znanost in šport. Govorila je tekoče o zadevah ko sploh ne sodijo v izobraževalni sistem.
    Naj vse kandidate spomnim, da je leta 1979 takratni politični stranki ZLSD-SD in LDS sprejeli zakon o usmerjenem izobraževanju. Do leta 1979 smo še imeli v Jugoslaviji odličen zakon o vajeništvu. Zakon o usmerjenem izobraževanju je trajal vse do leta 2005. Ta zakon je doživel katastrofo. Beseda VAJENEC je bilo prepovedano uporabiti. Leta 2005 se je sprejel Zakon o strokovnem poklicnem izobraževanju ki pa je trajal vse do leta 2017. In tudi ta zakon je propadel. In v letu 2017 je ga. dr. Maja Makovec Brenčič prepričljivo zagovarjala v DZ RS Pilotni projekt vajeniškega izobraževanja. Tudi na ta zakon bo potrebno počakati do leta 2020. Temu se reče pilotni-eksperimentalni projekt vajeniškega izobraževanja ki bo zanesljivo tudi propadel. Torej v Sloveniji nimamo vajeniškega izobraževalnega sistema že 37 let. In kako lahko trdi in se hvali ga. Maja Makovec Brenčič, da so sprejeli pilotni projekt vajeništva ? V Avstriji niso spreminjali zakona o vajeništvu 100 let. Ko je bil v Sloveniji leta 1980 je dejal, če bi se to zgodilo v Avstriji, bi čez 20 let propadlo celotno gospodarstvo v Avstriji. Na žalost, danes se je zgodilo prav pri nas. In prav čudim se, da ostali kandidati niso od ministrice dr. Maje Makovec Brenčič zahtevali odgovornost ? Čudim se, da ima ga. Maja tako trdo kožo in poleg ministrovanja še kandidira za predsednico države ? Ponovno opozarjam g. Majo, da takoj odstopi kot ministrica za znanost in šport v obratnem primeru bo povzročila še večjo škodo, na račun mladih in gospodarstva.Danes nimamo več strokovno usposobljenih kvalificiranih delavcev, ki bi jih lahko zaposlili v gospodarstvu.

Oddaj komentar