Predsednik vlade Janez Janša: V času COVID se da z dobro organizacijo ponovno zagnati nekatere dejavnosti, ki so bile v lanskem letu prizadete

Predsednik vlade Janez Janša se je po sodelovanju na hrvaški konference o turizmu, z naslovom Tourism365, kjer je skupaj s hrvaškim predsednikom vlade Andrejem Plenkovićem nastopil na panelu voditeljev, z gostiteljem sestal tudi na dvostranskih pogovorih.

Po srečanju je predsednik vlade v izjavi za medije Hrvaški čestital za dobro organizacijo dogodka, pa tudi za turistično sezono, ki je, tudi kar se tiče obiska turistov iz Slovenije v poletni sezoni bila rekordna.

“To dokazuje, da se da tudi v času COVID z dobro organizacijo ponovno zagnati nekatere dejavnosti, ki so bile prizadete.”

“Pričakujemo, da bomo tudi mi na enak način uspeli zagnati zimsko turistično sezono in se veselimo obiska hrvaških gostov,” je dejal premier in dodal, da kot je bilo rečeno tudi na tej konferenci, “obstajajo, kar smo oboji skupaj v EU, še številne neizkoriščene priložnosti tudi na področju turizma, kjer se da kombinirati letno in zimsko sezono,” je dejal v nadaljevanju.
“Kot je Hrvaška dokazala v poletni turistični sezoni v času omejitev, se z uporabo PCT pogojev in digitalnim certifikatom da omogočiti delovanje dejavnosti, ki so bile še v lanskem letu v času epidemije prizadete, zaustavljene, ali pa močno omejene,” je dejal predsednik vlade.

Avtor Kabinet predsednika vlade

“Kar se tiče ostalih tem, gre za nadaljevanje dialoga, kjer ne obravnavamo samo bilateralnih vprašanj ampak zavzemamo stališče do pomembnih evropskih tem, to je še posebej pomembno in dragoceno v času, ko Slovenija vodi Svetu EU, ko imamo na mizi številne težke dosjeje, okrog katerih potrebujemo posvetovanja in tudi zavezništvo čim več držav, da na koncu dosežemo dobre kompromise,” je poudaril premier.

Povedal je še, da je z vidika turizma, zelo pomembno, da Hrvaška čim prej vstopi v schengensko območje in v evropsko monetarno unijo, to sta dve zadevi, ki ne zadevata samo formalnosti tega, kar je interes oziroma prizadevanje obeh vlad, gre za dve področji, pri tem pa gre tudi za neposredne interese državljank in državljanov obeh držav, nenazadnje tudi vseh članic EU, ker te stvari tudi njim olajšujejo življenje. Ko gre za večjo varnost in tudi ko gre za dobrobit vseh.

FOTO: Kabinet predsednika vlade

Oddaj komentar