Predsednik mariborskega višjega sodišča pijan z avtom med ciprese

Slika je simbolična. Vir: policija.si

V mariborskem naselju Brezje se je 29. januarja okoli 11.45 zgodila prometna nesreča, ki jo je povzročil voznik avtomobila, potem ko je izgubil oblast nad vozilom, trčil v ograjo iz cipres, pri čemer je vozilo prevrnilo na bok.

Gasilci Gasilske brigade Maribor so poškodovanega voznika rešili iz zvite pločevine, reševalci so ga odpeljali v UKC Maribor. Časnik Dnevnik poroča, da je nesrečo povzročil 57-letni predsednik mariborskega višjega sodišča Miroslav Pliberšek v hudo alkoholiziranem stanju.

Odvzem vozniškega dovoljenja

Miran Šadl s Policijske uprave Maribor je za časnik povedal, da je policija “na podlagi prejetega poročila o toksikološki preiskavi podala obdolžilni predlog na okrajno sodišče zaradi kršitve zakona o pravilih cestnega prometa s predlogom, da se vozniku začasno odvzame vozniško dovoljenje”.

Ne želi komentirati

Podan je bil tudi utemeljen sum, da je voznik storil takšen prekršek, za katerega zakon predpisuje izrek prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja, iz česar so pri Dnevniku sklepali, da je vrednost alkohola v krvi presegala 1,1 grama alkohola na kilogram krvi, kolikor znaša meja za odvzem vozniške.

Da je bil udeležen v prometni nesreči je za Dnevnik potrdil tudi sam Piberšek, ki pa zadeve do zaključka postopka ni želel komentirati.

Želi se seznaniti z vsemi dejstvi

O omenjeni prometni nesreči so na Večeru povprašali tudi  predsednika vrhovnega sodišča Damijana Florjančiča. “O potencialnih ukrepih se bo predsednik vrhovnega sodišča odločil, ko se bo uspel seznaniti z vsemi dejstvi v zvezi z omenjeno zadevo in po morebitnem dodatnem razgovoru s predsednikom Pliberškom. Če informacije v zvezi z nesrečo držijo, predsednik vrhovnega sodišča ne vidi potrebe po dodatnem komentarju, ker je brez tega razumljivo, kakšno naj bi bilo odgovorno ravnanje v takšni situaciji,” so odgovorili iz urada predsednika vrhovnega sodišča.

Oddaj komentar