Pred Timom Gajserjem in Janom Pancarjem tri dirke v Italiji

Tim Gajser. FOTO: AMZS

Najboljše motokrosiste sveta čaka naporen teden. V italijanski Faenzi bodo imeli namreč podobno kot pred slabim mesecem dni v Kegumsu v Latviji znova na sporedu tri dirke zapored v zgolj sedmih dneh.

V nedeljo, 6. septembra, bo dirka za VN Italije, v sredo, 9. septembra, bo preizkušnja za VN Faenze, naporen urnik pa bodo tekmovalci sklenili naslednjo nedeljo, 13. septembra, ko bodo vozili VN Emilie Romagne.

Po prvih petih dirkah sezone je Tim Gajser, ki Slovenijo zastopa z licenco AMZS, v skupnem seštevku v razredu MXGP na 2. mestu. Aktualni svetovni prvak z izkupičkom v Latviji ni bil zadovoljen. Na mehki podlagi se, kljub povečanemu treningu na njej, ni najbolje znašel, ponagajale pa so mu tudi tehnične težave z motorjem in branilec naslova svetovnega prvaka za trenutno vodilnim Nizozemcem Jeffreyem Herlingsom zaostaja 46 točk. A nič še ni izgubljeno, saj je do konca na voljo še trinajst dirk, v katerih se lahko vse obrne na glavo. Zdaj bo namreč slovenski motokros as prišel na svoj račun, saj se steza Monte Coralli ponaša s tršo podlago, ki Gajserju bistveno bolj ustreza in bo na njej prav gotovo v vlogi glavnega favorita. S trdim delom na treningih v preteklih dneh ter nepopustljivostjo se Gajserju zanesljivo obetajo tri dirke, v katerih lahko z nekaj sreče znova prevzame vajeti vodilnega v skupnem seštevku.

Jan Pancar na enem od treningov. Vir: AMZS

Jan Pancar, ki v razredu MX2 prav tako nastopa z licenco AMZS, je bil po latvijskih treh dirkah zadovoljen. Še posebej z zadnjo, v kateri je skupaj vknjižil devet točk ter pokazal, da napreduje tudi na mehki podlagi. V Faenzi bo na bolj “domačem” terenu, saj mu trša podlaga, na kateri več trenira, prav tako bistveno bolj ustreza od tiste, s katero se je soočal v Latviji. Ob predpostavki, da z motorjem ne bo imel tehničnih težav, ga lahko verjetno tudi tokrat pričakujemo med tistimi, ki se bodo veselili novih točk v skupnem seštevku, v katerem jih je Pancar do sedaj zbral enajst in z njimi zaseda 28. mesto.

Oddaj komentar