Pred Gajserjem in Pancarjem pomembne dirke v belgijskem Lommlu

Tim Gajser. FOTO: AMZS

Motokrosisti, ki še vztrajajo na tekmovanjih, se selijo v Belgijo, kjer jih že v nedeljo čaka trinajsta preizkušnja za točke svetovnega prvenstva. Na njej bosta slovenske barve z licenco AMZS branila Tim Gajser in Jan Pancar.

Svetovno prvenstvo motokrosistov je z dirko v Španiji potegnilo črto pod dve tretjini tekmovanja. V razredu MXGP je naš šampion Tim Gajser povečal prednost pred prvim zasledovalcem Antoniom Cairolijem na 24 točk, a na to se pri branjenju naslova svetovnega prvaka ne sme in ne more zanašati. Konkurenca je ostra in neizprosna, za vodilnima pa zobe pošteno kažeta tudi Jeremy Seewer in Jorge Prado, ki prav tako nista opustila upov, da bi se prebila do prvega mesta in naslova svetovnega prvaka, ne gre pa še odpisati niti Glenna Coldenhoffa.

Motokrosist Jan Pancar. Vir: AMZS

Pred vozniki je zdaj zahteven program treh zaporednih dirk v Belgiji, ki jih gosti Lommel. Progo z imenom Stedelijk Motorcrossterrein bodo tekmovalci prvič letos preizkusili v nedeljo, 18. oktobra, naslednji dve dirki na podlagi z mivko pa bosta nato na tem prizorišču še v sredo, 21. oktobra, ter prihodnjo nedeljo, 25. oktobra, ko bo na sporedu petnajsta preizkušnja sezone za točke svetovnega prvenstva. Mehka podlaga Gajserju ni najbolj pri srcu, a lani v začetku avgusta je dirko v Lommlu dobil, letos pa je opravil tudi že kar nekaj treningov na zelo podobni mivki na Hrvaškem. Zato se tja odpravlja brez strahu.

Lommel je sicer prizorišče, ki velja, zaradi specifičnih razmer na stezi, za enega najtežjih v koledarju dirk svetovnega prvenstva. Tokrat jo lahko dirkačem pošteno zagode še jesensko vreme, ki bi lahko še dodatno otežilo razmere na mehki 1880 metrov dolgi progi. Pomembno bo voziti brez napak in izbirati ustrezne linije med globokimi brazdami ter luknjami, ki se bodo naredile ter verjetno poskrbele za dodatno selekcijo med tekmovalci.

Oddaj komentar