Pozor vsem, ki se ta vikend odpravljate na Hrvaško

Slika je simbolična. Vir: Pixabay.com

Tik pred vikendom, ki bo zagotovo zaznamovan s prevozi turistov na turistične destinacije, se vrstijo opozorila in napovedi burje na hrvaški obali.

Hrvaški mediji poročajo, da so že prekinili vožnjo trajekta na Pag, prav tako tudi katamaranske linije med kopnim in nekaterimi otoki. Tako velja prekinitev za  Reko, Mali Lošinj, Cres in Rab. Portal 24ur.com poroča, da je Paški most odprt samo za osebna vozila. Enako velja tudi na avtocesti proti Splitu pri tunelu Sveti Rok. Prikolic in motorjev se zdaj ne sme voziti po Jadranski magistrali mimo Senja.

Napovedi o močnem vetru, burji so se uresničile. Na Jadranu bo burja, izpostavljene lege bodo deležne nevihtnih sunkov, ob vznožju Velebiti bodo tudi orkanski sunki, so zapisali na hrvaškem hidrometeorološkem zavodu. Danes velja na tem območju rdeči alarm, ob Jadranski obali pa oranžen.

Opozorila je izdal tudi hrvaški avtoklub (HAK). Javili so, da je prekinjena trajektna linija Prizna–Žigljen in prekinjene nekatere katamaranske povezave. Na avtocesti med Zagrebom in Splitom se lahko med odsekoma Sveti Rok in Posedarje vozijo samo osebna vozila, za druge je obvoz na regionalni cesti mimo Gračaca, Obrovca in Karina. Podobno je na območju Zadra na delu ceste Maslenica–Zaton Obrovački. Motoristi in prikoličarji ne smejo še na nekatere predele avtocest, niti na Jadransko magistralo ob Senju. . Opozarjajo, da so marsikje ceste spolzke in na nevarnost zemeljskih plazov.

Oddaj komentar