POZOR: V Mariboru je na delu organizirana skupina tatov

Slika je simbolična

V teh dneh bi očitno moral veljati starševski nauk: ne odpirajte vrat neznanim osebam. Največkrat so žrtve organizirane skupine tatov starejše osebe, ki jim moški ali ženska na vratih prijazno ponudi različne usluge, kot so čiščenje, masaža in podobno. Žrtev prepričajo, da ji to uslugo nudijo na domu, pri tem pa jo tako zamotijo, da pusti odklenjena vhodna vrata. To pa pomeni prosto pot tatovom.

Bodite pozorni in previdni!,” opozarjajo mariborski policisti, ki so obravnavali več kaznivih dejanj velikih tatvin, storjenih na posebno predrzen način. Storilci ogovorijo žrtev, ki je največkrat starejša oseba in ji prijazno ponudijo različne usluge, kot so čiščenje nakita, masažo in podobno. Žrtev prepričajo, da ji to uslugo nudijo v stanovanju ali stanovanjski hiši žrtve. Pri tem žrtev zamotijo tako, da pustijo odklenjena vhodna vrata, skozi katera pride drugi storilec, ki v času, ko se izvaja masaža, čiščenje zlata in podobno, pregleda prostore in žrtvi odtuji denar, zlatnino ali druge vredne predmete.

maribor, starejsi

80-letnici ukradli 18.000 evrov
Zadnji primer, ki ustreza zgornjemu opisu, so policisti obravnavali v sredo 22. 3. 2017. Okoli 10. ure. 80-letna ženska v svoje stanovanje na Veluščkovi ulici v Mariboru spustila neznano žensko, staro okoli 50 let, visoko približno 165 cm, suhe postave, črnih valovite lase, s starostnimi gubami, oblečeno v temnejšo jakno in hlače. Govorila je slovensko, vmes pa je uporabila nekaj hrvaških besed. Neznanka ji je v nakup ponudila masažni aparat in gospo prepričala, da jo je povabila v stanovanje. Oškodovanka ni zaklenila vhodnih vrat, neznanka pa je ob vstopu zaprla kuhinjska vrata. V času prepričevanja o nakupu je v stanovanje vstopil drugi neznani storilec in iz ovojnice, ki jo je našel v spalnici, odtujil več kot 18.000 evrov gotovine.

Vse ljudi ponovno pozivamo, naj bodo pozorni na samozaščitno ravnanje, naj ne nasedajo predrznosti storilcev in naj v stanovanje ne spuščajo nepoznanih oseb, pa naj so še tako prijazni, so zapisali na Policijski upravi Maribor.

Oddaj komentar