Poziv vladi, da spoštuje lastna pravila (semaforja) za sprejemanje ukrepov za zajezitev širjenja koronavirusa

FOTO: Pixabay.com

Igor Jurišič, predsednik Stranke mladih – Zeleni Evrope je predsedniku vlade Republike Slovenije Janezu Janši in medijem poslal k spoštovanju lastnih pravil (semaforja) za sprejemanje ukrepov za zajezitev širjenja koronavirusne bolezni SARS–CoV-2.

“Pandemija koronavirusne bolezni je že sama po sebi dovolj težavna in nepredvidljiva in zato v prvi vrsti pričakujemo od Vlade Republike Slovenije, da bo ljudem v oporo in ne bo ustvarjala dodatne zmede in negotovosti v že tako zmedeni situaciji,” je uvodoma sporočil Jurišič.

Semafor sproščanja ukrepov

“Že to, da smo se morali navaditi na zmedeno poročanje in kopico nesmiselnih in nelogičnih ukrepov, med katerimi smo morali sami poiskati tiste, ki so res namenjeni preprečevanju širjenja virusa, je precej naporno. Dejstvo, da ste na seji Vlade Republike Slovenije 9.4.2021 hkrati sprejeli pravila (semafor) sproščanja ukrepov in hkrati sprejeli odloke, ki ustrezajo redeči fazi, čeprav smo bili na dan sprejema (in vse do danes) v rumeni fazi po pravilih (semaforju), ki ste ga sami sprejeli, ni primerno sporočilo,” še v nadaljevanju sporočila zapiše predsednik Stranke mladih – Zeleni Evrope.

Doda še zapis, da po ključnem kriteriju zasedenosti bolnišničnih postelj smo bili na ta dan (in smo še zmerom) več, kot 3x bližje rumeni, kot pa rdeči fazi.

V nasprotju z lastnimi pravili?

“S tem kratkim zapisom vas pozivam, prosim in rotim hkrati, da spoštujete lastna pravila (semafor), sploh, če si jih postavite na isti seji vlade, kot sprejemate paket odlokov za omejevanje širjenja virusa. Sprejemanje odločitev v nasprotju z lastnimi pravili je lahko zelo slab signal državljankam in državljanom, saj je od državljank in državljanov težko pričakovati, da se bodo držali pravil, če se tudi vlada ne drži pravil (semaforja) za sproščanje ukrepov, ki ga je sprejela na isti seji,” svoj zapis zaključi Jurišič.

Oddaj komentar