Požigalec konjskega hleva gre v pripor

Slika je simbolična

Požigalca hleva v Borovcih so ptujski policisti včeraj privedli na zaslišanje k preiskovalni sodnici Okrožnega sodišča na Ptuju. Ta je za 27-letnika odredila pripor, saj je utemeljeno osumljen dveh kaznivih dejanj: požiga hleva in poskusa požiga stanovanje hiše. V preiskavi pa so policisti ugotovili še, da je zažgal tudi zabojnike za odpadke.

27-letnika iz okolice Ptuja sumijo požiga gospodarskega poslopja v Borovcih. Pred štirimi dnevi (23. 4.) okoli 22h je zažgal hlev, v katerem so med požarom poginile živali, nastalo pa je tudi za okoli 25.000 evrov materialne škode. Prav tako je utemeljeno osumljen storitve kaznivega dejanja poskusa požiga, ker je sredi marca (14. 3.) pristopil do nenaseljene stanovanjske hiše v Borovcih, razbil steklo na oknih, nato pa na verandi zanetil ogenj na naloženih oblačilih. Ob gorenju oblačil je zgorela lesena klop, zaradi česar se je osmodila stena, s čimer je nastalo za okoli 500 evrov materialne škode.

Med preiskavo, ko je bil 27-letnik požigalec že pridržan, pa so policisti ugotovili tudi, da je osumljeni v noči na 17. april zanetil ogenj na zabojnikih za mešane komunalne odpadke, nameščene ob stanovanjskih hišah v Borovcih. S tem je gospodarsko družbo s Ptuja oškodoval za nekaj manj kot 90 evrov, a so umaknili kazenski pregon.

Oddaj komentar