Požar uničil Mozirsko kočo, domačini združili moči in pomagali

Celjski kriminalisti so v soboto v sodelovanju s strokovnjaki Nacionalnega forenzičnega laboratorija opravili ogled pogorišča Mozirske koče, ki jo je v sredo zvečer uničil ogenj, so sporočili s Policijske uprave Celje. Ogledniki so zavarovali določene vzorce, ki jih bodo še dodatno preučili, vzroka požara pa za zdaj niso potrdili, so dejali za STA.

Vremenske razmere in stanje na pogorišču Mozirske koče so v soboto kriminalistom in forenzikom končno omogočili ogled požarišča Mozirske koče. Ogled je, kot poroča STA, potekal ves dan, pri njem pa sta sodelovala tudi vodnik službenega psa in pes specialist za iskanje vnetljivih snovi. Predstavniki planinskega društva in domačini so pomagali z odstranjevanjem poškodovanih delov objekta in s tem oglednikom omogočili varno opravljanje ogleda.

Vzrok požara še ni znan

S preiskavo aktivno nadaljujejo, da bi razjasnili posamezne okoliščine, pa se bodo bodo v prihodnjih dneh vanjo vključili še strokovnjaki določenih področij, so navedli na Policijski upravi Celje za STA. Ko bodo vzrok požara potrdili, bodo javnost o tem obvestili.

🙏🏻❤️😍🥰

Objavil/a Mozirska KOČA dne Sobota, 27. februar 2021

Oddaj komentar