Potekali pogovori o novi tedenski letalski liniji Maribor-Kraljevo

FOTO: Pixabay.com

Župan Mestne občine Maribor Saša Arsenovič je pred kratkim obiskal pobrateno mesto Kraljevo, potekali so pogovori o tedenski letalski povezavi med krajema.

Arsenovič je prvič v svojem mandatu obiskal srbsko mesto Kraljevo, s katerim je Maribor pobraten že od leta 1970. Z njim sta potovala tudi podžupana Gregor Reichenberg in Samo Peter Medved. Sprejel jih je župan občine Kraljevo Predrag Terzić z delegacijo.

Želja po gospodarskem sodelovanju

Arsenovič je za Večer povedal, da je eden glavnih razlogov za obisk tako pozno v njegovem mandatu tudi epidemija Covida-19. Delegacija iz Kraljeva je namreč Maribor obiskala 2019. Obe strani si želita več sodelovanja tako na gospodarskem kot na turističnem področju. Kraljevo je na gospodarskem vzponu, saj bo imelo dobro strateško lego ob novem odseku avtoceste, ki bo mesto povezal z Beogradom. Terzić je prepričan, da se bo sodelovanje z Mariborom z leti samo še izboljšalo in prineslo veliko novih možnosti za njegovo mesto.

Letalska linija bi naj tekla enkrat tedensko

Govora je bilo tudi o vzpostavitvi letalske linije med obema mestoma. Kraljevski občinarji in župan si to močno prizadevajo, saj menijo, da bi enotedenska čarterska linija omogočala nove možnosti za turizem obeh krajev. Kot je Terzić povedal za Večer, bi linija bila zagotovo ekonomsko upravičena, saj bi pospešila sodelovanje in razvoj na področju gospodarstva. Pri tem je Arsenovič dodal, da to idejo pozdravlja, vendar zaenkrat Mestna občina Maribor ne upravlja Letališča Edvarda Rusjana.

Oddaj komentar