Poštne poslovalnice bodo ponovno poslovale po običajnem delovnem času

S ponedeljkom bodo pošte med tednom ponovno poslovale po običajnem delovnem času, ob sobotah bodo še naprej zaprte. Vročanje vseh vrst poštnih pošiljk pa bo ponovno potekalo na običajni način, vendar še vedno brez fizičnega kontakta med pismonošo in naslovnikom.

Pošta Slovenije bo ob postopnem vzpostavljanju običajnega poslovanja v poštnem prometu še naprej podrobno spremljala razvoj dogodkov v prihodnjih mesecih v Sloveniji kot tudi postopke prilagoditev tujih poštnih operaterjev ter procese dela prilagajala danim razmeram. Veliko pozornosti bo tudi v naslednjih mesecih namenila spoštovanju zdravstvenih priporočil tako za zagotavljanje varnosti svojih zaposlenih kot strank. Še vedno pa ostajajo zaprte pošte 1114 Ljubljana (Univerzitetni klinični center Ljubljana), 2114 Maribor (Univerzitetni klinični center Maribor) ter 4210 Brnik (letališče Brnik). Zaprti ostajata tudi dežurni pošti na Pražakovi 3 v Ljubljani in Zagrebški c. 106 v Mariboru. Prav tako ostaja zaprtih pet pogodbenih pošt, delovni časi nekaterih pogodbenih pošt pa še ostajajo prilagojeni.

Pošta na Kardeljevi cesti v Mariboru

Vse vrste poštnih pošiljk se ponovno vročajo na običajen način, pri čemer pa je treba upoštevati, da se pošiljke vročajo brez fizičnega kontakta med pismonošem in naslovnikom z upoštevanjem ustrezne varnostne razdalje (najmanj 1,5 m). Naslovniki bodo morali pri nekaterih pošiljkah ponovno potrditi prevzem pošiljk. Pismonoši bodo pošiljke še vedno vročali na prostem, da ne bodo vstopali v skupne prostore strank (npr. v stanovanjske bloke in do vrat naslovnika).

S postopnim sproščanjem nekaterih ukrepov se vsi sprejeti preventivni varnostni ukrepi s področja zagotavljanja preprečevanja možnosti okužb s koronavirusom izvajajo še naprej, v nespremenjeni obliki. Ob tem gre izpostaviti tudi strogo upoštevanje vsakodnevnih preventivnih ukrepov zaposlenih in strank (higiena rok, higiena kašlja, …), uporabo dezinfekcijskih in razkuževalnih sredstev ter zagotavljanje minimalne varnostne razdalje med delovnimi mesti oz. osebami. Če minimalne varnostne razdalje med zaposlenimi ni mogoče zagotoviti, je obvezna uporaba zaščitne maske. Prav tako še vedno veljajo navodila in protokoli za ohranjanje zdravja zaposlenih na okencih, dostavljavcev ter vseh ostalih, ter režim posamičnega vstopa na pošte.

Oddaj komentar