Poravnava za žičniške naprave na Arehu podpisana

Vir: Spletna kamera

Na spletni novinarski konferenci pred ponedeljkovo 21. redno sejo Mestne občine Maribor, so sporočili, da so uspeli podpisati poravnavo za žičniške naprave na Pohorju.

Župan Maribora Saša Arsenovič je sporočil, da so s pogajanji dosegli poravnavo za 6 milijonov evrov, in ne prvotnih 13,7 milijonov evrov. Žičnice na areškem delu Pohorja so pomembna pridobitev za Marprom je povedal direktor Bernard Majhenič, saj so bila vlaganja zdaj praktično nemogoča zaradi ŠC Pohorje v stečaju: “To je zelo pomembno za delovanje v prihodnosti. Marprom se bo rešil težav, ki jih je imel več zadnjih let. Nismo morali razvijati in vlagati v ta del na Pohorju. Ta dogovor je zelo pomemben za razvoj turizma v prihodnje.”

Mariborski župan je po tem na spletni novinarski konferenci še pohvalil odgovorne za začetek smučarske sezone na Pohorju in dodal, da je tako še bolj vidno, da je pomembno vlagati v ta del.

Obročno plačilo

Pomembno vlogo pri poravnavi pa je po mnenju direktorice Lidije Pliberšek, odigral tudi Javni holding Maribor. “Če ne bi bilo holdinga, ki bi dal poroštvo oz. ustrezno garancijo Marpromu, potem naše mestu ne bi moglo slediti cilju. Pri takšnih odločitvah ima holding pomembno vlogo.” Majhenič je na koncu še dodal, da so se uspeli dogovorit za plačilo v treh obrokih oz. treh letih.

 

Oddaj komentar