Ponovno več kot 700 novih okužb s covid-19

V soboto 726 potrjenih okužb z novim koronavirusom ob opravljenih 3765 testih.

Včeraj so v Sloveniji opravili 3765 testov na okužbe z novim koronavirusom in pri tem potrdili 726 okužb. Pozitivnih je tako bilo več kot 19 odstotkov testov, je na Twitterju zapisal vladni govorec za covid-19 Jelko Kacin.

Razmere bo danes po napovedih vnovič pretresal del vlade skupaj s svetovalno skupino ministrstva za zdravje. Kot je v soboto povedal Kacin, bodo pregledali trenutno stanje in opravili razmislek o tem, katere ukrepe, če sploh katere, bi bilo treba uvesti in kdaj.

Razmere se zaostrujejo

Da se razmere zaostrujejo, je v pismu sodelavcem in javnosti med drugim opozoril generalni direktor Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana Janez Poklukar. V naslednjih tednih bomo po njegovih besedah šli skozi naši generaciji nikoli videno in skozi nekaj, na kar nas ni mogel nihče pripraviti.

Trend obolelosti s koronavirusom v Slovenijiin podatki za dan 17. 10. 2020 (00:00–24:00):- Št. testiranj: 3765- Št….

Gepostet von Vlada Republike Slovenije am Sonntag, 18. Oktober 2020

Opozoril je, da bodo lahko še danes samoumevni posegi postali stežka dosegljivi, saj bo vse osebje osredotočeno na reševanje življenj v epidemiji. Pismo je zaključil z besedami, da lahko zdravstveni delavci pomagajo samo toliko, kot jim pomaga skupnost, ki stoji za njimi.
VIR: Lokalec.si

Oddaj komentar