Ponovno akcija “Slovenija piha 0,0”

Slika je simbolična. Vir: policija.si

Policisti tudi letos nagrajujejo tiste, ki vozijo odgovorno. Med 7. in 20. decembrom 2020 poteka akcija “Slovenija piha 0,0”. V tem času policisti poostreno preverjajo voznike, ali vozijo pod vplivom alkohola.

Vsi, ki bodo “napihali” 0,0 in tako s svojim zgledom pokazali, da alkohol ne sodi za volan, bodo nagrajeni z zdaj že tradicionalnim koncertom Policijskega orkestra z gosti. Koncert bo potekal “brezstično” in ga bodoe lahko spremljali kar iz domačega naslonjača.

Koncert bo v nedeljo, 20. decembra 2020, ob 20. uri. Predvajan bo preko spleta, zato si ga bodo vozniki lahko ogledali iz domačega naslonjača skupaj s člani istega gospodinjstva.

Vstopnica za koncert vsebuje QR kodo (e-kodo) za dostop do internetnega naslova, na katerem se bo izvajal koncert. Druga možnost za dostop do koncerta in natančnejša navodila o postopku dostopa pa so zapisana na spletni strani www.nulanula.si, ki deluje v času akcije Slovenija piha 0,0.

[SLOVENIJA PIHA 0,0!] Tudi letos nagrajujemo tiste, ki vozijo odgovorno! Med 7. in 20. decembrom poteka akcija Slovenija…

Objavil/a Slovenska policija / The Slovenian police dne Ponedeljek, 07. december 2020

Koncert je poklon vsem, ki se za volanom obnašajo odgovorno, trezno in vozijo 0,0. Alkohol, prepovedane droge ter druge psihoaktivne snovi namreč vplivajo na spremembo vozniških sposobnosti in slog vožnje, zato prispevajo k večjemu tveganju za nastanek prometne nesreče. Po podatkih približno vsaka deseta prometna nesreča nastane zaradi uporabe alkohola, vzrok vsake tretje smrtne prometne nesreče pa je opit voznik.

Oddaj komentar