Policisti v poostrenem nadzoru oglobili 75 prehitrih voznikov

Slika je simbolična.

S ciljem zagotavljanja ugodnih in stabilnih prometno-varnostnih razmer na območju Policijske uprave Maribor, so v nedeljo, 9. 5. 2021, med 12. in 19. uro izvajali poostren nadzor cestnega prometa, s poudarkom na ugotavljanju prekoračitev hitrosti, v katerem so poudarek namenili tudi ugotavljanju kršitev voznikov enoslednih motornih vozil ter kršitev, povezanih z varnostjo kolesarjev.

Več zaporednih kontrol na določenih relacijah

Poostren nadzor so izvajali po metodologiji »Veriga«, z več zaporednimi kontrolami hitrosti na določenih cestnih relacijah, ki na območju Policijske uprave Maribor izstopajo po problematiki hitrosti.

75 kršiteljem izrekli globo

V poostrenem nadzoru so ugotovili 85 prekoračitev hitrosti, od tega 71 kršitev v naselju, kjer je problematika hitrosti najbolj izstopajoča. Zaradi prekoračitev hitrosti so 75 kršiteljem izrekli globo, 10 kršiteljev pa so opozorili.

V poostrenem nadzoru so ugotovili še 21 drugih kršitev voznikov enoslednih motornih vozil, 4 kršitve kolesarjev in 1 kršitev voznika osebnega avtomobila, v povezavi z varnostjo kolesarjev. Zaradi teh kršitev so 10 kršiteljem izrekli globo, 16 kršiteljev pa so opozorili.

Oddaj komentar