Policisti poostrujejo nadzor voznikov v predpustnem in pustnem času

Slika je simbolična. Vir: policija.si

Policija opozarja voznike in druge udeležence prometa, da v predpustnem in pustnem času ne posegajo po alkoholnih pijačah, če nameravajo voziti. Tako z mariborske policijske uprave pozivajo k treznosti tudi v tem času, ko je v Spodnjem Podravju kurentovanje v velikem razmahu. Na Ptuju so minuli teden pri več voznikih namerili prekomerne vrednosti alkohola.

Tako mariborska policijska uprava sporoča, da se je “fašenk že začel, kurenti in ostale pustne šeme pa bodo, v skladu z običaji, pričele preganjati zimo (morda do pusta ta še vseeno pride). Seveda je to čas veseljačenja, druženja ljudi in čas norčavosti. Nemalokrat je ob vsem tem prisoten tudi alkohol. Občutno prepogosto pa vozniki, ki so pili alkoholne pijače sedejo za volan in postanejo udeleženci cestnega prometa. Tukaj pa se norčavost in šegavost zaključi. Nemalokrat se zaradi tega tudi veselje spremeni v jok in žalost, posledic pa ni več mogoče popraviti. Zaradi tega moramo biti odgovorni in se vnaprej zavedati, kam lahko pripelje naša nepremišljenost.” Da bi se izognili hudim posledicam, priporočajo, da vozniki ne vozijo pod vplivom alkohola, da naj raje uporabijo javni prevoz, se peljejo s taksijem ali pa naj pelje nekdo, ki ni užival alkohola.

Minuli vikend veliko vinjenih voznikov na Ptuju

Da je stanje na tem področju zaskrbljujoče, so ptujski policisti ugotavljali že minuli konec tedna. Tako so v četrtek, 30. januarja 2020 zvečer na Ptuju enemu vozniku osebnega avtomobila namerili 0,72 mg/l alkohola v organizmu, drugemu v Kidričevem pa 0,75 mg/l. V petek, 31. januarja 2020, popoldan so enemu vozniku namerili na Ptuju 0,61 mg/l, v soboto, 1. februarja, pa drugemu 0,69 mg/l, v nedeljo so imeli rekorderja z 0,92 mg/l, v nedeljo, 2. 2. 2020, ponoči pa voznico z 0,35 mg/l. Vozniku, ki so ga ustavili v Kidričevem, so policisti zasegli osebni avtomobil, saj je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Vsem ostalim so začasno odvzeli vozniško dovoljenje, ki so jih skupaj z obdolžilnimi predlogi poslali pristojnemu sodišču, le opisani voznici so izdali plačilni nalog, kot je predpisano.

Slika je simbolična

Ukradene registrske tablice, vozil brez vozniškega dovoljenja

So pa v petek, 31. januarja 2020, ob 12.10 uri, na Mariborski cesti na Ptuju zasegli osebni avtomobil tudi vozniku iz Maribora, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Na vozilu je imel nameščeni registrski tablici, ukradeni v Mariboru. Odredili so mu tudi strokovni pregled, da bi se ugotovilo, ali je vozil pod vplivom prepovedanih drog. Ukradeni registrski tablici so mu zasegli in jih bodo vrnili oškodovancu. V postopku so policisti ugotovili, da je voznik utemeljeno osumljen še nekaterih drugih kaznivih dejanj, zaradi česar ga bodo ovadili pristojnemu tožilstvu. Zaradi prometnih prekrškov pa bodo podali enotni obdolžilni predlog pristojnemu sodišču.

Slika je simbolična.

Policisti tako opozarjajo, da v pustnem času ne bodo sedeli križem rok, temveč bodo še bolj intenzivno preverjali, ali udeleženci v cestnem prometu spoštujejo cestno prometna pravila. Še posebej pozorni bodo na vožnje pod vplivom alkohola. “Vozniki nas lahko pričakujejo povsod in zato naj že zaradi tega ne pričnejo z vožnjo, če so pili alkoholne pijače,” so še zapisali v sporočilu.

Oddaj komentar