Policisti opozarjajo: za volan brez pustne maske!

Začenja se pustni čas, s katerim so povezane številne zabave in pustni
sprevodi, zato policija svetuje in opozarja, da je v času pustovanj problematika alkohola na cestah – zlasti glede na število ugotovljenih kršitev, še posebej izstopajoča.

Kot so sporočili iz Policijske uprave Maribor, so lani obravnavali več kot 3.500 prometnih nesreč, kar 12,5% povzročiteljev pa je bilo alkoholiziranih. V pustnem obdobju se prometno varnostne razmere praviloma poslabšajo, še posebej prav na območjih, kjer so pustna rajanja že tradicionalna.

pust otroci

Ker si policisti želimo, da bi bila pustovanja zabavna, vendar tudi varna, bomo v pustnem času, predvsem na območju Podravja, poostrili nadzor cestnega prometa, s poudarkom na preverjanju psihofizičnega stanja voznikov,” sporočajo iz PU Maribor.

Tako že zdaj vse tiste, ki se bodo odpravili na različna praznovanja in pustne zabave opozarjajo, naj poskrbijo za lastno varnost in varnost svojega premoženja. “Ne pozabite, da med vožnjo v cestnem prometu ne smete nositi pustnih mask,” opozarjajo policisti.

Pustni čas v času zimskih počitnic

Pustni čas letos sovpada tudi s šolskimi počitnicami. Policisti tako pričakujejo, da bodo za svoja pustna rajanja to izkoristili tudi šolarji in dijaki, ki pa se kot samostojni udeleženci v prometu vedejo na popolnoma drugačen način kot odrasli in pogosto tudi nepredvidljivo. “Bodimo zato odrasli udeleženci v prometu, predvsem vozniki motornih vozil, nanje še posebej pozorni, ob vsaki priložnosti pa jim bodimo pozitiven vzgled. Otroci nas opazujejo in posnemajo,” še sporočajo policisti.

Naj šolske počitnice in vsa pustna rajanja minejo mirno in varno, še želijo na PU Maribor.

Oddaj komentar