Policisti obravnavali tri nedovoljene prehode državne meje.

Slika je simbolična

Policisti s Policijske uprave Maribor so obravnavali tri nedovoljene prehode državne meje, pri katerih so pridržali dva državljana Romunije in Ukrajinca, ki so pomagali tujim državljanom pri nedovoljenem prestopu meje.

Včeraj zgodaj popoldan so policisti Postaje prometne policije Maribor na avtocesti A1, pri izvozu Maribor Center, v smeri Ljubljane, ustavili kombinirano vozilo romunskih registrskih oznak. V njem so prijeli 14 državljanov Šri Lanke, ki so nedovoljeno vstopili na območje Šengna na Madžarskem in nato iz Madžarske nedovoljeno vstopili v našo državo. Prijeli in pridržali so tudi dva državljana Romunije, ki sta jim pomagala pri prestopu meje. Oba bodo s kazensko ovadbo privedli na zaslišanje k pristojnemu preiskovalnemu sodniku. Ostale bodo vrnili madžarskim varnostnim organom.

Sinoči so policisti Policijske postaje Ormož ustavili osebni avtomobil, ki ga je vozil ukrajinski državljan. V vozilu je prevažal štiri državljane Pakistana, ki so pred tem nedovoljeno prestopili državno mejo. Ukrajinca so policisti pridržali in ga bodo s kazensko ovadbo privedli na zaslišanje k pristojnemu preiskovalnemu sodniku. Ostale bodo vrnili hrvaškim varnostnim organom.

Nekaj minut kasneje so policisti na drugem mestu prijeli še pet državljanov Pakistana, ki so pred tem nedovoljeno prestopili državno mejo. Vse bodo vrnili hrvaškim varnostnim organom.

Oddaj komentar