Policisti na Ptuju danes prejeli osem obvestil o pošiljkah z neznanim belim prahom

Slika je simbolična.

Policisti na Ptuju še vedno prejemajo obvestila o prejemu novoletnih voščilnic, ki jim je dodan paketek z neznanim belim prahom. Danes so obravnavali že osem takih primerov, v vseh primerih so preliminarni testi pokazali, da ne gre za nevarno snov. Sedem oseb je še v karanteni, policisti vse primere obravnavajo kot sum kaznivega dejanja.

Rezultati analize prvega današnjega primera so sicer pokazali, da je bil beli prah le nenevaren sladkor.

Kot so pojasnili na Policijski upravi (PU) Maribor, vse primere obravnavajo kot sum storitve uradno pregonljivega kaznivega dejanja. Poudarjajo sicer, da razloga za preplah ni, glede na to, da hitri testi kažejo, da ne gre za nevarno snov. Kljub temu pa morajo upoštevati in izvesti vse predpisane in potrebne ukrepe za zaščito ljudi.

Zato tiste, ki bi morda še prejeli tako ali podobno pošiljko, opozarjajo, naj se je ne dotikajo, ampak o tem obvestijo policijo. Takih pošiljk naj ljudje tudi ne prenašajo nikamor, saj je v nasprotnem primeru treba preventivno omejiti gibanje na bistveno širšem območju in odrediti karanteno za bistveno večje število ljudi.

Ljudje naj v primeru prejema take pošiljke ostanejo mirni in naj počakajo na policiste in gasilce, ki bodo poskrbeli za varno odstranitev neznane snovi, so še zapisali na policiji.

Navedli so še, da je šest od sedmih oseb, ki so trenutno v karanteni, v šestih različnih stanovanjih na Dravski ulici na Ptuju. Prijavo o belem prahu v ovojnicah pa obravnavajo tudi v vasi Dobrina na območju policijske postaje Podlehnik. Na kraj so napoteni tudi bombni tehniki Specialne enote Policije.

Prvo obvestilo o belem prahu v poštni pošiljki, ki so jo prejeli v enem do podjetij na Ptuju, so policisti prejeli zjutraj. Kmalu se je število prijav začelo množiti.
Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar