Policisti na mejah vročili več kot sedem tisoč odločb za karanteno

Vodja Oddelka za splošno varnost in varnostno načrtovanje iz Uprave uniformirane policije GPU Alojz Sladič je predstavil aktivnosti policije. Ta namreč še vedno izvaja določene aktivnosti pri preverjanju upoštevanja ukrepov.

Število nadzorov prejšnjega tedna ne odstopa od števila nadzorov preteklih tednov, medtem ko je število prijav nekoliko manjše. Ocenjujejo, da je upad števila prijav povezan s sproščanjem ukrepov.

Višji odstotni delež opozoril

Skupaj so v zadnjih sedmih dneh opravili na 12.182 krajih glede izvajanja določb vladnih odlokov, dnevno nekaj čez 1.500 nadzorov. V dvotedenskem nadzoru so policisti izrekli nekaj čez 83 odstotkov opozoril. Skupno število ugotovljenih kršitev upada.

Enkrat več vročenih napotitev v karanteno

Potrdila o napotitvi v karanteno na domu so v zadnjih sedmih dneh policisti na mejah vročili 7.311 osebam, kar je enkrat več kot teden poprej. Od tega je bilo nekaj čez šest tisoč oseb polnoletnih in 882 mladoletnikov. Največ napotitev so izdali na meji s Hrvaško. So pa na mejnih prehodih zavrnili 97 oseb, ki niso izpolnjevale pogojev za vstop v državo.

Oddaj komentar