Policisti in inšpektorji v poostren nadzor

Foto: Marko Pigac/MP produkcija

Policija je v četrtek ob opravljenih 2102 nadzorih zaznala 191 kršitev veljavnih odlokov za zajezitev epidemije. Izrekla je 42 prekrškovnih sankcij, 194 opozoril in izdala dva plačilna naloga. Policija in zdravstveni inšpektorji bodo tudi konec tedna oz. med velikonočnimi prazniki preverjali spoštovanje ukrepov, so za STA pojasnili v policiji.
Največ kršitev se je nanašalo na neuporabo zaščitnih mask, zatem omejitve gibanja v nočnem času, najmanj pa na prehajanja med regijami. Točnih podatkov po posameznih vrstah kršitev na policiji ne morejo posredovati, ker še niso ustrezno vnešene v evidenco prekrškov.

Ob prihajajočih praznikih bo policija poostrila nadzor

Spoštovanje veljavnih odlokov bo pogosteje preverjala tudi na prevzemnih mestih gostinskih lokalov in v njihovi bližini, so napovedali.

Kljub sprejetim ukrepom o prepovedi gibanja med regijami policija v prihodnjih dneh pričakuje povečan cestni promet. Zato bo poostrila nadzor nad udeleženci cestnega prometa ter zagotavljala ustrezno pretočnost prometa. Opozarjajo še na prepoved vožnje tovornih vozil nad 7,5 tone, ki velja od soboto do vključno ponedeljka.

Na mejnih prehodih bo policija poostreno nadzirala omejitve prehajanja meja, so še dodali v policiji.

V soboto, nedeljo in ponedeljek bodo tudi zdravstveni inšpektorji v skladu s pristojno zakonodajo nadzirali spoštovanje odlokov za obvladovanje epidemije covida-19 na odprtih javnih površinah, predvsem pred verskimi objekti in na prevzemnih mestih pred gostinskimi lokali, so za STA pojasnili na ministrstvu za zdravje.

Oddaj komentar